On je lep i zgodan hokejaš iz Kanade koji uživa u Srbiji: Zašto voli Beograd, i koju pesmu naše pevačice obožava (VIDEO)

Igrač Hokejaškog kluba Beograd, Hugo Turkot, objašnajva kako se snašao u srpskoj prestonici, šta mu se najviše sviđa i koje reči je za početak naučio

  • 3
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Hugo Turkot je Kanađanin koji zajedno sa našim momcima trenira u hokejaškom klubu Beograd. Ovaj simpatični mladić, u intervjuu za Telegraf.rs, otkriva kako i zašto je nakon Kanade izbarao da baš u Srbiji nastavi hokejašku karijeru.

Iz Kanade si, kako i zašto si odlučio da dođeš baš u Srbiju?

- Nekoliko mojih bliskih prijatelja iz Kanade već pet godina treniraju hokej u Srbiji, tačnije u Beogradu i Novom Sadu. Svakog leta pričali su mi mnogo priča o gradovima, tradiciji i upravo me je to privuklo da i ja dođem i naučim nešto više o Srbiji.

Da li je bilo teško doneti odluku i otići iz Kanade? Ipak je poznata po hokeju i vrhunskim hokejašima.

- Pa i nije baš. Igrao sam hokej u Severnoj Americi, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi ali želeo sam nov, svež početak i zbog toga sam odlučio da dođem u Evropu. Želeo sam nova iskustva, da upoznam i drugu stranu hokejaškog sveta i u tome sam uspeo.

Foto: HK Beograd Foto: HK Beograd

Kada uporediš hokej u Kanadi i Srbiji, šta ih najviše razlikuje?

Kao prvo, površina leda na kojoj se ovde igra je mnogo veća nego u Kanadi. Kod nas u Kanadi igra se na manjem terenu pa zbog toga igra zahteva više fizičke snage, više udaraca i borbe ali ovde u Srbiji ili bilo gde u Evropi igrači su brži, rekao bih, kao i sam tempo igre što, po meni, čini najveću razliku hokeja u Kanadi i Evropi. Dakle, rekao bih da je hokej kući fizička snaga a ovde umeće i individulane sposobnosti.

Bio si sa timom u Budimpešti na pripremama, kako se generalno slažete?

- Da, bili smo na pripremama u Budimpešti. Kada sam došao ovde svi su bili radoznali: zašto si došao ovde iz Kanade, ali ipak svi su me prihvatili i pomogli mi oko svega. Ovo je veliki grad ja nisam znao ništa, gde ići prvo ali svi su mi bili od velike pomoći. Takođe, bio sam veoma iznenađen kako hokejaši ovde jako dobro znaju engleski. Prošle godine sam igrao u Nemačkoj i tamo sam imao problema u komunikaciji sa kolegama u timu jer ne govore dobro engleski. Ove godine je to tako lako jer svi govore odličano moj jezik. Momci iz tima su baš dobri prema meni, od prvog dana do danas i baš nam je zabavno.

Printskrin: Instagram/hturc Printskrin: Instagram/hturc

Da li ti znaš srpski jezik?

- Radim na tome. Znam nekoliko reči ali potreban mi je učitelj. Moram da uzem časove, da nađem nekoga da mi pomogne. Mada, moje kolege iz tima često puštaju srpske pesme i neke sam naučio.

Koja je onda tvoja omiljena srpska pevačica/pevač i da li ti se dopada naša muzička scena?

- Da, imam svoju omiljenu pevačicu Anu Nikolić. Ja sam njen veliki obožavalac.

Zašto? Zbog izgleda ili zbog pesama?

- Volim njene pesme, dopada mi se ritam ali i očigledno ona je devojka koja jako dobro izgleda.

Printskrin: Instagram/hturc Printskrin: Instagram/hturc

Šta je u Beogradu na tebe ostavilo najjači utisak?

- Beograd je poznat po odličanom noćnom životu, kao i prelepim devojkama ali mislim i na dobre ljude generalno. Svi znaju da nisam Srbin i moraju da pričaju sa mnom na engleskom, začuđeni su: "Ti si iz Kanade zašto si u Srbiji? Šta je sa tobom?". Sve u svemu svi su toliko fini, svuda sam dobrodošao i to me je, mogu reći, najviše iznenadilo u Srbiji i u Beogradu.

Da li imaš devojku ovde?

- Nemam, ali upoznao sam nekoliko lepih devojaka. Ostavićemo na tome.

Za kraj, opiši Srbiju i Beograd u 5 reči?

- Rakija, noćni život, žene, hokej, mogu reći i hokej sada. Fali mi još jedna reč. Rivalstvo, izvini više je od jedne reči, rivalstvo između Partizana i Crvene Zvezde.

Za kraj pogledajte kako ovaj šarmantni Kanađanin peva hit pevačice Ane Nikolić, i koje je reči naučio na srpskom jeziku.

(J. Milivojević - jovana.milivojevic@telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    20. januar 2017 | 16:25

    srbi igraju hokej??? zadnje što sam čuo je bio poraz od hrvatske

  • Pedja

    20. januar 2017 | 15:59

    Ne bih da komentarisem izgled ali na 33 utakmice ima 47 poena sto je za svaku pohvalu. Jos nekoliko ovakvih igraca da stigne pa da se Beograd odlepi sa dna tabele, konacno...

  • Spalemar

    20. januar 2017 | 21:04

    Fenomenalan sport narocito za decu jer je jedini kolektivni sport kojim deca mogu da krenu da se bave vecbod 3. Godine. Kod mas je nazalost slabo podrzan ali sigurno ce naci svoj put kao npr u Sloveniji, Madjarskoj... dodjite na jednu utakmicu i uci ce vam hokej u krv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA