Novak posle debakla gubi skoro 2000 bodova!

Srbin, za sada, siguran na drugom mestu, ali mu Mari može "pobeći" kao nikada do sada

  • 15

Senzacionalni poraz Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan Opena od Uzbekistanca Denisa Istomina mogao bi potencijalno da ima ozbiljne posledice po plasman Srbina na ATP listi.

Istina, i dalje će naš najbolji teniser biti drugi, ali će njegov zaostatak za vodećim Endijem Marijem posle "Ozi Opena" iznositi preko 2700 bodova (trenutno je 12560 prema 11780 u korist britanca).

>>> SVAĐA!!! Sudija: Novače, zašto vodimo ovaj razgovor? Đoković: Zato što kršiš pravila!

Đoković je kao šampion Melburna (dvostruki uzastopni), branio 2000 bodova u Australiji, a ranom eliminacijom izgubiće 1955 i za toliko će ići u "rikverc" na najnovijoj ATP listi.

Novaku za sada ne preti opasnost da sklizne ispod drugog mesta, mada ni trećeplasirani Miloš Raonić više nije toliko daleko.

Kanađanin trenutno ima oko 4000 bodova manje od Novaka, mada bi svoj bodovni saldo mogao da popravi u slučaju dobrog rezultata u Melburnu.

U svakom slučaju, sve je i dalje u rukama našeg tenisera koji će naročito u prvoj polovini godine biti na velikim iskušenjima, jer će braniti veliki broj poena i upravo tada će njegov dalji status kao drugorangiranog na listi biti na najvećem ispitu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fcb

    19. januar 2017 | 10:27

    bice u prvih 30 u naredne god dana

  • Ua Vilander

    19. januar 2017 | 17:08

    Na zalost nas navijaca Nole je vec izabrao svoj put. Dovoljno je jak kao covek da ga komentari - kao i ovaj moj- ne doticu. Srecno covece i hvala.

  • Marko

    19. januar 2017 | 12:11

    Promena ishrane i načina života. Ojačati telo a ne samo 'raditi na glavi'.Prošle su godine velikih napora i telu treba novi tretman usaglašen sa godinama kojih ima 30 i naporima koje je izdržalo.Od raznih dijeta, eksperimenata raznih 'stručnjaka' i velikih napora izgubio je dosta na snazi i brzini a samim tim i mogućnost i volju da stiže sve i radi i nemoguće stvari što je bila njegova prednost i zbog čega je bio no.1.Dakle,sada malo mamine sarme,pa pečenja,bureka, jagnjetine,prasetine i uživanje u familiji i na kraju malo manje nepotrebnih izjava.Ne moraju svi sve da znaju o njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA