Novakov "dželat" dao je sjajan odgovor na pitanje kako mu je bilo dok ga je trenirala majka

A pročitajte i druge neobične izjave tenisera i teniserki iz Melburna

  • 3

Prvi Grend slem u sezoni se polako zahuktava. Top tema u Melburnu, razumljivo, i dalje je senzacionalna eliminacija dvostrukog uzastopnog šampiona Novaka Đokovića koga je savladao 117. igrač sveta Uzbekistanac Denis Istomin. 

Momak rođen pre 30 godina u ruskom gradu Orenburgu sam je "kriv" što su se novinari sada okomili na njega i žele da saznaju mnoge malo poznate detalje iz njegovog života i profesionalne karijere.

Kao što je poznato, Istomina dugi niz godina trenirala njegova majka, pa je novinare interesovalo da li mu je bilo teško da sarađuje sa njom.

- Ne, ni najmanje. Super je kada je član vaše porodice deo vašeg tima. Znate, još jedna dodatna stvar je da ne morate da je plaćate dodatno…

Upitan takođe "Da mu je neko rekao pre AO da će pobediti Novaka Đokovića, šta bi mu reko, Uzbekistanac je odgovorio:

- Rekao bih mu - šta vam je, jeste li poludeli!? Pogotovo u pet setova. Mislio sam da mi je nemoguće izdržati pet setova protiv Novaka – fizički i mentalno.

Baner AO, Australijan open 2017

U nastavku pročitajte neke od najzanimljivijih izjava tenisera i teniserki u Melburnu na konferencijama za medije.

Serena Vilijams (upitana da prokomentariše “traljavu igru”)

- Molim, šta ste rekli? To je veoma ružno od vas. Da li ste vi uopšte gledali meč? Trebalo bi da se izvinite.

(Zamoljena da prokomentariše koga bi pratila na društvenim mrežama da su postojale kada je bila devojčica)

- Ah, to bi bilo tako “kul”… Pratila bih toliko sjajnih ljudi iz tog doba. Mislim da bi svaka teniserka pratila Moniku Seleš. Pratila bih i Stefi Graf, i Zinu Garison. Zamislite samo kako bi bilo sjajno pratiti Muhameda Alija?!

(Daria Gavrilova – Upitana kako se oseća zbog toga što igra svoj prvi AO kao nosilac?)

- Osećaj je – strava! Zamislite, treba da izađete na teren, a spiker vas najavi rečima:” A sada, dame i gospodo, dvadeset drugi nosilac, iz Australije – Daria Gavrilova!”

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković (Upitan šta će “poneti sa sobom” iz poraza protiv Istomina?)

- Svoje torbe, i pravac kući…

(Upitan da li samog sebe iznenadio što je izgubio bez uobičajene borbe do samog kraja meča)

- Verovao sam i nadao se da ću moći da to uradim, da se vratim u meč – ali to se jednostavno nije desilo. Nemam šta tome dodati.

Miloš Raonić – Upitan da prokomentariše “smešno pitanje” da li ga čudi to što Federer nosi šarene majce, a on veoma klasične – bez obzira na razliku u godinama)

- Vi ste očigledno pokušali da me zbunite tim pitanjem, a ne da me nasmejete. Osećam se dobro u stvarima koje su jasne i bazične. Drugi vole nešto drugo, valjda – a ja – ono što znam.

Dodajmo i to da je ukupna poseta celodnevnog programa četvrtog takmičarskog dana – 77,317 posetilaca, što predstavlja jednu od najviših poseta tog dana turnira na Australijan Openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    20. januar 2017 | 13:08

    Nije on nikakav dzelat.Momak odigrao vrhunski mec.Nole nije masina da moze da u istom ritmu igra 10 godina .Za neko vreme bice u padu a onda ce ponovo da napravi neki neverovatan niz.Meni je najteze palo njegovo rano ispadanje na OI i voleo bih da uTokijo 2020 osvoji zlato jer bi tada zaokruzio celu karijeru.Srecno mu bilo nadalje

  • wgong

    20. januar 2017 | 16:19

    Ajmo Nole godina je tek pocela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA