Hit izjave tenskih asova u Melburnu! Nadal: Ko hoće nek angažuje "mentalnog trenera", ali neka ne opterećuje druge oko toga!

Ako ste vi srećni zbog toga što vi radite, što bih se ja išta pitao, rekao je Španac po pitanju angažovanja trenera za psihu u tenisu

  • 0

Ukupna poseta dnevnog programa šestog takmičarskog dana na Australijan openu – 58,355 posetilaca, što predstavlja rekord svih vremena za posetu po ovom danu turnira!  Zanimljivo otkriće predstavlja i pojava igrača u juniorskoj dubl konkurenciji po imenu

Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović

Metju Delavedova. Nadamo se da se niko neće zbuniti ako istovremeno bude video tenisera pod tim imenom – i NBA košarkaša iz Milvoki Baksa – kako istovremeno nastupaju u svojim takmičenjima, na dva različita kontinenta. Naravno, obojica su iz Australije.

>>> IZJAVE IZ MELBURNA O KOJIMA SE PRIČA: Mari o depresiji, Lajović o mukama sa opremom i čudna Venus o Sereninoj veridbi!

Barbora Stricova (upitana da li je istina da bi volela da se takmiči u atletici) Da, i sanjam o tome da postanem maratonka. Ne znam tačno kad ću završiti sa tenisom, ali bih zaista volela da se time bavim posle. Čudno, ali istinito…

Dženifer Brejdi (kvalifikantkinja, upitana – da li je možda propustila avion za povratak kući – posle iznenadnih uspeha u Melburnu)

- Nisam, bukirala sam kartu – u jednom pravcu. Hotel sam produžila do srede, pa ćemo videti da li će mi doneti sreću ili biti baksuz.

Mirjana Lučić – Baroni (upitana o tome koliko je teško vratiti se u vrh tenisa posle povreda i igranje na čelendžerima)

- Ko god misli da je sve ovo glamurozno, da uživamo i zarađujemo basnoslovne svote novca – neka dođe da malo popričamo. Igrati čelendžere je izuzetno teško u mentalnom smislu, i sve što želite je da se pobedama izbavite iz te muke i pređete na viši nivo takmičenja. Igrate na terenu 37, nove loptice dobijate tek za treći set. Nemate skupljače loptica. Igrate da biste osvojili 55 dolara za pobedu…

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Serena Vilijams (upitana da li zna da se njena sledeća protivnica – Stricova - bavila umetničkim klizanjem)

- Nisam, i ljubomorna sam na nju zbog toga. Ja sam malo klizala kao dete, umem da uradim dvostruki okret – po sistemu: zatvorim oči, pomolim se da ne tresnem na led, i krenem…

(upitana o njenom odnosu prema treniranju)

- Ne poznajem nikog ko iskreno voli da trenira. Možda postoje izuzeci… Istina je da se posle dobrog treninga osećate zadovoljno i spremno na izazove…Zato i ne mogu da se osećam dobro ako ne treniram dobro pred neki turnir ili nastup. Nije da volim da treniram – ali mi svakako nije mrsko. Kako bi i bilo, kad vam je potrebno…

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Andre Agasi (upitan o Novakovom porazu i iskušenjima u poslednje vreme)

- Izgleda da mu je trebala šoljica Lavaca kafe u petom setu…Šalim se. Uvek sam slavio Novakove uspehe, i to do te mere da sam blanko izjavljvao da predviđam da će osvojiti sve što ima da se osvoji.

-Uistinu, ovakvi porazi će uvek predstavljati iznenađenje, pogotovo u datim okolnostima. Ne želim da pričam o tome koliko je protivnik dobio ovaj meč, a koliko ga je Novak izgubio, Jedino što sa izvesnošću mogu da kažem je da ne vidim razlog zbog čega ne bi mogao da povrati pobedničko raspoloženje jednako brzo kao što ga je trenutno napustilo. Svi mi imamo naš jedinstven put. Siguran sam da niko od vas ne bi želeo da je bio sa mnom tokom one dve godine kad sam dodirnuo dno.

- Mislim da, srećom, Novak neće morati da prođe kroz taj proces saznavanja tako teško kao što je to bio slučaj sa mnom, ali i dalje ima dovoljno vremena za to. On je neverovatan atleta, i iskreno verujem da će se on vratiti na svoj najviši nivo mnogo brže nego što to iko misli.

Foto: Profimedia/Newscom Foto: Profimedia/Newscom

Denis Istomin (upitan da li je dobio puno čestitki posle pobede nad Đokovićem)

- Da, baš puno, naročito na fejsbuku. Nisam imao vremena da se svima zahvalim, pa sam napisao :”Hvala svima na čestitkama. Trebalo bi mi mesec dana da vam pojedinačno odgovorim, ali sada moram da se pripremam za sledeći meč…” I to je prošlo ok.

(upitan da li mu je majka- trener rekla nešto posebno, da li je bila uzbuđena zbog još jedne pobede u Melburnu)

- Nije, samo je pohvalila kako sam odigrao meč. Ne znate vi nju. Ne verujem da će to i uraditi, osim jedino ako ne osvojim titulu u Melburnu.

Rafael Nadal (upitan o njegovom stavu prema angažmanu “mentalnih trenera” u tenisu)

- Svako je slobodan da radi šta god hoće. Jedino što je važno je da onda ne opterećuje druge ljude zbog toga šta je odlučio, zar ne? Ako ste vi srećni zbog toga što vi radite, što bih se ja išta pitao? Ako vam mentalni trener koristi, onda ga i angažujte nadalje. Meni – ne treba.

Miloš Raonić (upitan o zdravstvenom stanju posle i dalje prisutnog gripa i pobede protiv Simona u četiri seta)

- I dalje se borim sa temperaturom. Siguran sam da će mi se vratiti posle današnjeg meča. I večeras ću uzeti pregršt lekova. Najvažnije mi je sada da prezdravim, da telo dovedem na nivo da može da izdrži najveća opterećenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA