KLADIONICE: Nemci veći favoriti od Španaca!

Portugalci izbili na treće mesto favorita za osvajanje EURA. Gomez i dalje glavni kandidat za "Zlatnu kopačku", Inijesta pretekao Ozila za "Zlatnu loptu"

  • 0

Najznačajnija promena u kvotama posle prvog kruga Eura je da je Nemačka sada glavni favorit za titulu ispred Španije. Pred početak šampionata kvota za konačan trijumf pancera bila je 4.00 a na odbranu titule "furije" od 3.50 do 3.80, u zavisnosti od kladionice, posle utakmica po grupama kvota na Nemačku je 3.00 a na Španiju 3.25 do 3.50.

Portugalija je posle neočekivane eliminacije Holandije sa sedmog izbila na treće mesto, koje u nekim kladionicama deli sa selekcijom Engleske. Ko se kladi na Englesku ili Portugaliju, u slučaju pobede jedne od ove dve reprezentacije zaradiće osam dinara na jedan uloženi, dok je kvota za titulu Italije 9.00, a Francuske 11.00. Češka i Grčka su apsolutni autsajderi sa kvotama 35, odnosno 50.

Logično, najmanja kvota je za finale Nemačka – Španija, 3.25. Ovaj par je bio očekian i pre prvog kruga ali je kvota bila znatno veća, između 9.00 i 10.00.

Najozbiljniji kandidat za prvog strelca šampionata i dalje je trenutni lider liste strelaca Mario Gomez iz Nemačke sa kvotom 2.50, ali sad je dobio ozbiljne konkurente u Portugalcu Kristijanu Ronaldu, koji „plaća“ 4.50, i Fernandu Toresu sa kvotom 5.00.

Svi ostali daleko su iza ovog trija – četvrti favorit je Sesk Fabregas sa kvotom 15.00 a peti Vejn Runi, koji je do sada postigao samo jedan gol, ali i igrao samo jednu utakmicu, sa kvotom 20.

Prvi favorit za igrača turnira je Andres Inijesta sa kvotom 6.50, a iza njega slede Kristijano Ronaldo sa 7.00 i Bastijan Švajnštajger sa 9.00. Mesut Ozil, koji je pre početka Eura na većini kladionica slovio za prvog favorita sada je tek na deobi četvrtog mesta sa zemljakom Mariom Gomezom uz kvotu 11.00.

Neke kladinice nude opkladu na dubl – pogađanje osvajača Eura i najboljeg strelca. Kombinacija Nemačka/Mario Gomez je najrealnija i kvota na nju je 4.00, ukoliko se kladite na Španiju i Fernanda Toresakvota je 6.00, a na Portugaliju i Kristijana Ronalda mogući dobitak je 11 dinara na jedan uloženi.

Interesantnu ponudu za klađenje ima najveća britanska kladionica Vilijem Hil u kojoj možete da pogađate koliko utakmica u eliminatornoj fazi će ući u produžetke.

Kvota je najveća da neće biti produžetaka na Euru 2012 – 10.00, dok je za četiri ili više utakmica koje će biti rešene posle produžetaka kvota osam, a najslabije „plaća“ opklada na dve utakmice sa kvotom 2.65.

Slično ovome, moguće je klađenje na broj utakmica na kojima će se izvoditi penali. Opet je najmanja kvota da će biti samo jedna ovakva utakmica – 2.25, a najveća je na tri ili višei iznosi 7.50.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA