Englezi vežbaju penale

Selekcija "tri lava" samo jednom u poslednje 22 godine bila bolja u izvođenju udaraca s bele tačke, dok su pet puta sa velikih takmičenja eliminisani zbog lošijeg izvođenja penala

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson, tri dana uoči četvrtfinalnog meča EP sa Italijom, odlučio je da pojača vežbanje penala na trenizima.

- Treninzi pred meč sa Italijanima se odvijaju u uobičajenom ritmu, s tim što smo pojačali vežbanje penala. Došli smo u fazu turnira kada penale moramo da shvatimo ozbiljno, jer nam se u prošlosti dešavalo da važne mečeve izgubimo sa bele tačke - rekao je Hodžson.

On je dodao da se "sa penalima nikada ne zna i da su oni lutrija".

- Možete da vežbate izvođenje penala do besvesti, ali sve se svodi na trenutak koncentracije, samopouzdanja, sposobnosti da se isključite od dešavanja oko vas, od bučne publike i pritiska koji nosi vaš šut. Viđali smo da penale ne iskoriste igrači za koje smo mislili da su neprikosnoveni izvođači najstrože kazne - rekao je Hodžson.

Reprezentaciju Engleske od 1990. godine prati prokletstvo penala, pošto su od tada pet puta ispadali na velikim takmičenjima.

Nemačka je eliminisala Gordi Albion u polufinalu SP u Italiji 1990. godine i na EP 1996. godine.

Dve godine kasnije na SP u Francuskoj Argentinci su izbacili Engleze u osmini finala, a poslednja dva šoka sa bele tačke Englezi su doživeli od Portugalije na EP 2004. kada ih je domaćin eliminisao u četvrtfinalu, isto kao i na SP 2006. u Nemačkoj.

Četvrtfinalni meč Engleska - Italija igra se u nedelju 24. juna u Kijevu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA