ŠOK U GABONU: Kanga se vraća u Zvezdu!

Domaćin završio takmičenje na Afričkom kupu nacija već u grupnoj fazi

  • 4

Fudbaleri Gabona eliminisani su sa Afričkog kupa nacija već u grupnoj fazi takmičenja, pošto su u odlučujućoj utakmici za prolaz dalje odigrali bez golova sa Kamerunom i tako ostali ispod crte, te su domaćini završili učešće već u grupnoj fazi.

Moglo je da bude i drugačije, jer je Gabon u 94. minutu imao neverovatnu šansu koja bi im donela prolaz dalje, ali nisu imali sreće. Obamejang je sjajno šutirao iz izgledne situacije, golman je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu. Posle odbijene lopte drugi fudbaler Gabona imao je još bolju šansu, ali je čudesnom odbranom Ovono sa zemlje rukom prebacio loptu preko prečke i tako Kamerunu doneo prolaz dalje.

Dalje je iz grupe A prošla i Burkina Faso, koja je savladala Gvineju Bisao sa 2:0.

Ovo ispadanje Gabona dobro će doći Crvenoj zvezdi, pošto će se Gelor Kanga vratiti i priključiće se pripremama kluba na Kipru, koje bi trebalo da počnu 27. januara i trajaće narednih 15 dana.

Kanga na utakmici protiv Kameruna nije ulazio u igru sa klupe, a Božoviću će sigurno značiti što će imati priliku da uigra ekipu i glavnog plejmejkera kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    22. januar 2017 | 22:20

    Neka se vrati da ga everton u maju stavi u dzep

  • pojacanje za poluditi

    22. januar 2017 | 22:54

    Dajte ga partizanu da dohvata lopte...

  • Dendzo

    23. januar 2017 | 08:37

    Mora da se pazi sta se pise. Ispada da je Ovono golman Kameruna a nije. Golman Kameruna je Ondoa a Ovono brani za Gabon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA