Samo je prišao i seo pored mene! Serena Vilijams otkrila kako je upoznala verenika!

Niko nas nije upoznao, takve stvari se spontano dešavaju, rekla je američka teniserka

  • 0

Prvi Gren Slem sezone Australijan open, ušao je u drugu nedelju, a igrači su sve opušteniji na konferencijama za medije, pa odgovaraju čak i na prvatna pitanja.

- To se desilo pre jedno šest meseci, što znači – i ne tako nedavno. Bila sam na nekom događaju, on je prišao je seo pored mene. Ne, niko nas nije upoznao. Takve stvari se retko dešavaju ovih dana, zar ne? U mojoj glavi živim život koji je kombinacija bajke i filma – tako da je tako nešto i bilo za očekivati da mi se desi…

(upitana da prokomentariše protestni Marš žena povodom inauguracije Donalda Trampa)

- Da, bio je to važan i veliki događaj, koji su prenele vodeće medijske kuće, komentarisale društvene mreže. Smatram da je važno za žene širom sveta da pokažu da mogu da ostvare jedinstvo povodom ovakvih i sličnih inicijativa – da pokažu solidarnosti i čvrst stav.

Specijalno za Telegraf iz Melburna – Vuk Brajović

Baner AO, Australijan open 2017

Johana Konta (upitana da li se ikada osecala stidljivo kada bi na velikim turnirima prošla pored velikih teniskih asova)

- Ne, mislim da nisam baš stidljive prirode. Nisam ni prpošna – negde sam između. Naravno da imam ogromno poštovanje za sve što su veliki asovi tenisa ostvarili – kao i za igrače koji su celu svoju karijeru proveli između šezdesetog i stotog mesta, na primer.

- To dolazi iz saznanja da smo veoma dobro upoznati sa tim kroz šta sve prolazimo tokom naše karijere – putovanja, iskušenja, nedaće, pobede. Zato i imam poštovanje za svaku igračicu i igrača na turneji – ali ne i bojazan niti preterano uvažavanje – jer sam svesna toga da smo po mnogo čemu identični.

(upitana o osećanjima pred njen sledeći meč sa Serenom Vilijams)

Zanimljivo je to da sam baš razmišljala o tome kako bih veoma volela da dobijem šansu da igram protiv nje, pre nego što se povuče sa turneje. Sada, sumnjam da će se to uskoro desiti. Ona će, kako očekujem, igrati “do svoje poslednje lopte” – i drago mi je što mislim da ovo neće biti prvi i poslednji put.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mirjana Lučić-Baroni (upitana da prokomentariše što ima delove opreme različitih robnih marki)

Ah, dugo nisam imala sponzora za garderobu. Nosim sve i svašta, a pre svega ono u čemo se osećam udobno tog dana.

(upitana da li pomaže suprugu u njegovom italijanskom restoranu na Floridi)

-Ne – moja uloga u našim restoranima je – samo da jedem, Hrana je sjajna. Ne, ne poslužujem goste, ne radim u kuhinji. Volim da kuvam za njega lično, a svekrva me je naučila njen recept za rižoto sa pečurkama. Mislim da je sjajan – barem je to ono što suprug kaže,..

Daria Gavrilova (upitana da prokomentariše svoje ranije izjave – da je za uspeh potrebno odricanje, disciplina…)

- Da, i dalje stojim iza toga. Šta god da sam rekla, predan rad uvek da rezultate. A što se discipline tiče – večeras ću sigurno “smazati” neki “džank fud” (brzu hranu)…

Karolina Pliškova (upitana da li je svesna da igračice pričaju sve više o njenoj igri u svlačionici…)

- Ne, igračice o tome ne pričaju u svlačionicama, ne ide to tako. Mislim da o tome prvenstveno pričate vi iz medija, neki komentatori, treneri. Osećam da oni osećaju da imam dobre šanse da osvojim Grend Slem. Da, u tim krugovima se priča o tome – ali ne među igračicama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Grigor Dimitrov (upitan da li misli da mu se žreb “otvorio” i da sada ima šanse da osvoji Grend Slem)

- Evidentno se puno govorilo o tome kako su ta dvojica momaka ispali iz takmičenja. Ne slažem se da na taj način treba pričati o bilo kom turniru – kao, sada je “žreb otvoren”… Šta bi to trebalo da znači? Da, ta dvojica su ispala iz takmičenja, pa šta? I drugi su… Veoma važno!

- Jeste da su stvari malo drugačije, ali je valjda sada jasno da svako može da dobije svakoga…

(upitan da prokomentariše izjavu sa Ju-Es Opena da se ponovo “zaljubio u tenis”)

- Da, to sam zaista izjavio. Imao sam period u svom životu, karijeri, u kome sam bio dosta nezadovoljan, mrzovoljan – i tenis mi je presudno pomogao da ga prevaziđem. Zato sam i izjavio da sam se “ponovo zaljubio u tenis”, da osećam žmarke svaki put kad izađem na teren da igram meč. I zato imam poseban odnos prema tenisu, kao da mi je najbolji prijatelj – jer me motiviše da pronađem ono najbolje u meni, da uživam u trudu i borbi na terenu.

Miloš Raonić (o predstojećem meču protiv Nadala)

- Šta tu ima posebno da se kaže? Imao sam puno prilike da ga gledam, kao i njegov tim mene. Ne znam koliko je Karlos Moja mogao toga novog da unese u njegovu igru od našeg meča u Brizbejnu. Mislim da je situacija ista kao i tada, i da ćemo se za pobedu boriti – on i ja, a ne neko drugi. Na to se cela priča svodi. Ja sam uspeo da se izborim sa gripom, ali osećam da mi energija još nije na željenom nivou. Svejedno, mnogo, mnogo sam bolje sada.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rafa Nadal (posle pobede nad Monfisom u 4 seta, i prethodnog meča protiv Zvereva u 5 setova)

- Sada se osećam – malo umorno. Ipak je to bilo dosta tenisa u poslednja dva kola. Svejedno, sutra ću biti bolje, a prekosutra – za meč protiv Raonića – sjajno!

(upitan o njegovom boravku u Australiji ove godine, dolasku devojke sa njim)

- Drago mi je da sam igrao u Brizbejnu, i da sam napokon uspeo da vidim Sidnej, nešto što sam dugo planirao. Super je što je sa mnom moja devojka Ćiska, koja je napokon dobila “specijalnu pozivnicu” (“vajld kard”) da dođe u Australiju sa mnom . Toliko o tome, biće bolje po mene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA