Zaboravljena izjava Duleta Vujoševića posle derbija kojom je predvideo Zvezdin uspon u košarci (VIDEO)

Možda mu je namera bila da se našali sa večitim rivalom, iako je rekao da to govori bez ironije i sarkazma, ali sada navijači Zvezde likuju zbog ove izjave

  • 46

Fenomenalni rezultati Crvene zvezde u Evroligi ove sezone, naročito u poslednjih 6 utakmica, iz kojih su zabeležili 6 pobeda, uslovili su mnoge analize zbog kojih je to tako i kako je Zvezda odjednom postala tako moćna da pred njom padaju velikani.

>>> ZVEZDA PRESTRAVILA KLADIONICE: Pre 25 dana kvota na osvajanje Evrolige bila 500, sada je razlika drastična! (FOTO)

Međutim, poznavaoci košarke znaju da ništa ne dolazi preko noći i odjednom, već je za sve zaslužan naporan rad. Zvezda već nekoliko sezona ima stabilan sistem, istog trenera koji forsira prepoznatljivu košarku čija je osnova snažna odbrana, a mnogi igrači su već duže u klubu i sjajno se poznaju, te su neverovatno uigrani.

Stručnjaci se javljaju da objasne ovaj fenomen Zvezdinog uspeha, a stari znalci su još pre nekoliko godina uvideli da će Zvezda postati ozbiljan tim. U pitanju je Duško Vujošević, donedavno veliki rival crveno-belih, koji je pre nekoliko godina, tačnije 2012. godine, posle jednog derbija prepoznao da se u Zvezdi ozbiljno radi i najavio da će Zvezda uskoro početi da osvaja titule ako tako nastavi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ono što želim da pohvalim, želim da pohvalim Zvezdin rad stvarno, sad bez ikakvog sarkazma i ironije. I oni ukoliko nastave da rade ovako, osvojiće neku titulu. Za pet godina ili možda pre, ali ovo je put. Nema tu ni cirkusa ni pritiska ni organizovanog prekida utakmica, radi se na treningu - konstatovao je Vujošević, a navijači Zvezde sada likuju posle toga i govore kako je bio u pravu, iako veruju da je tada to rekao kako bi se šalio s večitim rivalom.

>>> Duško Vujošević oduševio Zvezdaše: Ono što je uradio dugo će se prepričavati! (VIDEO)

Pogledajte i sami izjavu koja je sada ponovo aktuelna:

Vujošević je predvideo za pet, ali je Zvezda došla do titule za tri godine, pošto je bila prvak u sezoni 2014/15, kada je upravo on predvodio Partizan, da bi kasnije odbranila titulu i u sezoni 2015/16. Osvojiča je i Kup Radivoja Koraća 2012/13, 13/14 i 14/15, kao i ABA ligu 2014/15 i 15/16.

Pre toga, odnosno u trenucima kada je Vujošević izjavio ovu, sada već proročku rečenicu, Zvezda nije osvojila prvenstvo od 1998. godine, a poslednji pehar bio je Kupo u sezoni 2005/06.

Sada Zvezda deluje toliko moćno da je pitanje kada će neko uspeti da je spreči u osvajanju trofeja u Srbiji i regionu, a pojavljuju se čak i nade da bi neko čudo mogla da napravi i na evropskom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mojsinjac

    25. januar 2017 | 15:42

    Partizanovac sam,cestitam i iskreno bih voleo da pobede sve.Sto su oni bolji od nas.Samo uporno,timski rad,malo sreca i hrabro u istoriji i za ponos Srbije i Balkana.Srecno momci!!!

  • TEGI DEBELA STRIPTIZETA

    25. januar 2017 | 16:49

    Zasto ovom coveku dajete prostor,on je proslost,prasina,tama,sve najgore u Srpskom sportu, stavljena je tacka na njega!!!!!

  • Czds

    25. januar 2017 | 16:38

    Ovo uopstw nije normalan komentar nego ironican,ko se seca shvatice,svi znamo da su u tom trenutku bila razna prozivanja po novinama cak i tv duel vujosevica i covica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA