Bivši igrač Dinama i Zvezde otkrio: Igrao sam namešten meč protiv Vojvodine!

Doduše, dok je nosio dres Dinama. Već sledeće sezone Bora Kostić je prešao na Marakanu

  • 3

Bora Cvetković, nekadašnji fudbaler Dinama i Crvene zvezde, otkrio je da je svojevremeno igrao namešten meč u ligi bivše Jugoslavije.

On je za Sport Klub istakao da je to bilo u sezoni 1985/86, kada je sa Dinamom pobedio Vojvodinu rezultatom 7:1. U pitanju je bilo ''Šajberovo kolo.''

>>> Zvezda zvanično zatražila da im se prizna ona titula iz 1946. godine!

- Nemoguće je da je samo jedan igrač namjestio utakmicu. To kolo je bilo toliko specifično. Mi smo igrali protiv Vojvodine i bilo je 7:1 ili 7:2 za nas, a na terenu je bilo nekoliko "nečistih" igrača. To je jedina nameštena utakmica koju sam odigrao - rekao je Cvetković.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Dinamu je tada trebala ubedljiva pobeda da bi igrao Evropu, ali je nisu obezbedili na kraju. Čelik i Rijeka su odigrali 1:1 što je ekipi iz Zenice bilo dovoljno za opstanak, dok su gosti tim bodom završili ispred Modrih.

Ipak, narednog dana Slavko šajber, tadašni predsednik saveza, poništio je kompletno kolo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    25. januar 2017 | 15:44

    У Звезди му нису требале намештаљке. Нарочито био инспирисан против лавораша. На једном дербију дао Ђукановићу два комада, и још један Пикси из корнера. На лавору је било 3:2.

  • Posmatrac

    25. januar 2017 | 15:40

    To oko kazne, bio je dogovor Sajbera i aboliranog a znalo se i pre odigranog poslednjeg kola. Cak je i u "Ekspres politici" danima izlazio feljton pod nazivom "Kradja titule" u kome je do dedtalja opisivano kako je sve dogovoreno i uradjeno da bi se Partizanu oduzela titula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA