FSS se oglasio povodom Kosova: Nismo iznenađeni, odluka nema veze sa sportom nego s politikom!

Iz FSS-a stiže oštra reakcija pobodom odluke Suda u Lozani

  • 8

Dan nakon odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani, kojom je odbijena žalba Srbije povodom prijema Kosova u UEFA, oglasio se Fudbalski savez Srbije. Saopštenje iz Stare Pazove dostavljeno medijima u Srbiji, i u njemu se navodi se da je odluka Suda zapravo politička odluka koja nema veze sa fudbalom, te da zbog toga nisu iznenađeni krajnim ishodom.

>>> SRBIJA JE IZGUBILA! Doneta konačna odluka na žalbu o članstvu Kosova u UEFA! (FOTO)

Saopštenje FSS-a prenosimo u celosti:

- Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je naš zahtev o poništenju odluke o prijemu samoproglašenog Kosova u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA). U obrazloženju odluke, CAS je priznao da je FSS imao razloga da se žali, kada smo jasno istakli činjenicu da je UEFA prekršila sopstveni statut (!), odnosno član 5.1, prema kojem je za članstvo u UEFA potrebno da zemlja bude nezavisna i da je priznaju Ujedinjene nacije.Međutim, CAS je u tumačenju istine, dodao da je taj član „ambivalentan (?!)“ i da zahteva pojašnjenje.

- I bez namere da ulazimo dalje u analizu (ne)očekivane presude Suda za sportsku arbitražu, želimo samo da istaknemo razočaranost zbog odluke koja nema dodirne tačke ni sa istinom, ni sa fudbalom već, nažalost, samo sa - politikom. I zbog takve, političke odluke, FSS nije iznenađen, naprotiv. Da je CAS sagledao istinu i pravo, bez političke konotacije, izostalo bi ovo novo nasilje nad sportom i fudbalom. FSS će nastaviti borbu za istinu i pravdu u skladu sa svim raspoloživim mogućnostima - navodi se u Saopštenju FSS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Press

    25. januar 2017 | 17:16

    Ovo je uobicajni stav nase drzave ! Na jednoj strani konstaujemo i uz "protest" prihvatamo kosovsku nezavisnost. Tako je i u odbojci, tako nam je i u zvanicnoj politici, u privredi ( Kosovska privredna komora postala clan Evropske - nasi bili "susdrzani - uzdrzani" ), pa se onda cudimo. Sta bre zamlacujete ovaj narod ? Idu izbori ?!?

  • Milica

    25. januar 2017 | 17:19

    Prvi kiks novog zvezdinog rukovodstva na čelu FSS.

  • RXxxx.

    25. januar 2017 | 17:07

    Cista politicka stvar.Zna se sve sta oni rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA