≫ 

"Okrnjeni" Partizan izgubio u Italiji: Srbin i Hrvat "slomili" crno-bele

Crno-beli nastavljaju takmičenje u plej-ofu Lige šampiona

  • 45

Košarkaši Partizana porazom od Dinamo Sasarija stavili su tačku na takmičenje u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

Ekipa Aleksandra Džikića, koja je na Sardiniji igrala bez Veličkovića, Marinkovića, Lukovića i Hečera, poražena je rezultatom 99:85, ali je i pre poslednjeg kola obezbedila plasman u plej-of gde idu i Italijani kojima je upravo trijumf protiv Beograđana obezbedio prolaz dalje.

Partizan je prvu fazu takmičenja završio na trećem mestu, jer je AEK kod kuće savladao prežaljenu Zjelonu Goru, a Bešiktaš je bio bolji od Ludvigzburga i potvrdio dominaciju i prvu poziciju, tako da će Turci, kao i prvoplasirani iz ostalih grupa plus tri najbolja drugoplasirana, direktno u 1/16 finala.

Crno-beli će svoju šansu do te faze takmičenja tražiti korz kvalifikacioni dvomeč protiv rivala koji će biti poznat posle žreba koji je na programu u petak.

Duel na Sardiniji obeležila je revija trojki sa obe strane. Zajedno, igrači oba tima pogodili su 29 šuteva van lijnije 6,75 metara!

Prednjačili su šuteri Sasarija, pre svih Stipčević (4/5), Bel (6/9) i Derkole (3/4).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odličnu partiju pružio je i bivši srpski reprezentativac Duško Savanović koji je u prvoj i drugoj deonici napadački pokrenuo Sasari, a tamo gde je on stao nastavio je superprecizni stipčević koji je u drugoj četvrtini "izrešetao"  mrežicu Partizana, a meč je završio kao najefikasniji akter sa 23 poena.

Savanović je ubacio 18.

Kod Partizana, čiji su igrači ubacili 13. trojki, najefikasniji je bio Birčević sa 17, dok je Andrić dodao 14 (4/5 za tri).

Priliku je lepo iskoristio i Kenan Karahodžić koji serijom poena u završnici najzaslužniji što pobeda Sasarija na kraju nije bila ubedljivija.

Ako bi trebalo izdvojiti dobre periode igre Partizana, to su prva polovina uvodne deonice, i početak drugog poluvremena kada su gosti napravili seriju 11:0 i ekspresno istopili prednost rivala (51:51). Međutim, Saketi, Stipčević i Bel su pogađali gotovo sve što su šutnuli i od njih nije bilo spasa.

Dalekometnom "paljbom" Sasari se rezultatski "odlepio" početkom poslednje četvrtine i tu je već pitanje pobednika bilo rešeno.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    25. januar 2017 | 20:03

    Podrska igracima, idemo dalje!

  • Misko CZ

    25. januar 2017 | 20:43

    Daj bre sta se patite. Pocnite lepo da gledate Zvezdu i da uzivate u kosarci.

  • SIKTER

    25. januar 2017 | 19:18

    Kako se kaze kad imas veliki broj drva u ekipi? DRVOREEEEEEEED!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA