ĆAO, LEGENDO: Sedorf ostavio "desetku" Ibri i odlazi u Botafogo (VIDEO)

As "rosonera" i evropskog fudbala rekao zbogom i karijeru najverovatnije nastavlja u Brazilu

  • 0

Milan i evropski fudbal su ostali bez istinskog asa koji nikada nije dovoljno vrednovan onoliko koliko je to zaslužio genijalnim fudbalskim izdanjima na terenu. Posle deset godina, redove "rosonera" napustio je holandski as Klarens Sedorf. Na oproštajnoj konferencije za medije, ovaj fudbalski mag nije krio žaljene što odlazi sa "San Sira".

- Napuštam porodicu. Sutra ću da razmišljam o budućnosti. Hvala svim ljudima u klubu. Polovinu karijere sam proveo u Milanu i tek nedavno sam odlučio da odem. Tužan sam, ali karijeru ću nastaviti u nekom drugom klubu. Italija mi je u srcu. Ovde sam proveo 13 godina, deset u Milanu, i za to vreme dobio dvoje dece. Tri slike ću pamtiti za ceo život: sportski centar "Milanelo", koji mi je bio druga kuća, zatim polufinale LŠ protiv Mančester Junajteda, kada smo ih razbili sa 3:0 i prepun "San Siro" posle tog meča koji se tresao od oduševljenja - kazao je 36-godišnji Sedorf.

Mediji prenose da je na stolu imao ponude Totenhema, nekih kineskih, arapskih i američkih klubova, ali da će karijeru nastaviti u brazilskom Botafogu, delom zbog toga i što mu je supruga rođena u Brazilu.

- Potrebno mi je novo iskustvo, novi izazov. Vreme je za promene, ali ću se uvek sećati Milana samo po lepim stvarima. Dobio sam mnogo ponuda, bez obzira na to što imam 36 godina. Moram ozbiljno da razmislim o svemu. Nije stvar u novcu, potrebno je da pre donošenja odluke razgovaram sa porodicom - rekao je Holanđanin.

Odlaskom Sedorfa, kultni Milanov dres sa brojem "10", koji su u prethodnih 20 i kusur godina nosili Gulit, Savićević, Boban i Rui Košta, dobiće novog vlasnika. Ostaće upamćena i činjenica da taj broj pored Sedorfa nije mogao da dobije ni Ronaldinjo, a žarko ga je želeo...

- Nikada nisam tražio "desetku". Klub je odlučio da nasledim Rui Koštu u tom dresu. Pričao sam sa Zlatanom Ibrahimovićem i rekao mu da on zaslužuje taj dres i da bih bio ponosan kada bi ga preuzao od mene. Zaslužio je to i mislim da će prihvatiti - poručio je Sedorf.

Sedorf je u Milan došao pre 10 godina iz redova gradskog rivala Intera. On je sa "rosonerima" osvojio po dve Lige šampiona i titule prvaka Italije. Jedini je igrač u istoriji koji je osvojio titulu evropskog šampiona sa tri različita kluba: Ajaksom, Realom i Milanom, igrao je skoro dve decenije na vrhunskom nivou, ali nikada nije važio za superstara svetskog fudbala, iako je kvalitetom i kontinuitetom, "nadživeo" mnoge osvajače "Zlatne lopte", "Zlatnih kopački" i slilčnih individualnih priznanja...

Sedorf je za 10 godina u Milanu odigrao 432 utakmice i postigao 62 pogotka i prvi je na listi neitalijanskih igrača po broju mečeva za "rosonere".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA