Tošić promovisan u Genčlerbirligiju

Doskorašnji defanzivac Crvene zvezde iskoristio klauzulu u ugovoru i za platu od 700.000 eva po sezoni potpisao trogodišnji ugovor sa Turcima

  • 0

Sada je i definitivno: Duško Tošić nije više igrač Crvene zvezde, već je novi fudbaler turskog prvoligaša Genčlerbirligija sa kojim je danas potpisao trogodišnji ugovor.

Tošić je već promovisan u klubu iz Ankare, koji je minulu sezonu završio na devetom mestu šampionata Turske. On je iskoristio klauzulu u ugovoru prema kojoj su Zvezdi bili vezane ruke ukoliko neko ponudi fiksno obeštećenje od 600.000 evra. Tošić se zimus vratio u Zvezdu posle neslavnih šest meseci u Betisu, gde je mečeve najčešće posmatrao sa tribina.

U Zvezdi se opet fudbalski vratio u život i čak stigao i do reprezentativnog poziva. Trener Prosinečki je insisitirao na njegovom ostanku, naterao je i upravu da mu ponudi novi ugovor, ali je defanzivac posle nekoliko dana premišljanja odlučio da prihvati ponudu iz Turske.

Jedan od razloga zbog kojih je Tošić okrenuo leđa klubu je i to što je nezadovoljan tretmanom kluba prema voditelju Ivanu Ivanoviću, koji mu je vređao suprugu Jelenu Karleušu kada god bi za to imao priliku, a na "Marakani" su istoga dočekivali kao nekakvu medijsku zvezdu i nisu hteli da stanu u zaštitu porodice sopstvenog igrača.

Prema informacijama Telegrafa, on će u Genčlerbirligiju zarađivati 700.ooo evra po sezoni, što je za 450.000 više nego što je imao na "Marakani".

Tošić je drugi igrač koji je napustio Crvenu zvezdu ovog leta, jer se pre njega Kristijan Borha vratio u Brazil sa pozajmice.

(Telegraf.rs / A. G.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA