Ronaldo presudio Česima i odveo Portugaliju u polufinale EURA (VIDEO)

Posle dve pogođene stative, najbolji igrač Evrope udarcem glavom, desetak minuta pre kraja, razbio češki bunker i rešio pitanje pobednika

  • 0

Česi nisu uspeli da zaustave Kristijana Ronalda i Portugalija je prvi polufinalista Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Superstar iz Real Madrida bio je centralna figura četvrtfinalnog duela, konstantno je pretio Peteru Čehu i na kraju uspeo da ga u 79. minutu savlada i reši pitanje putnika u polufinale.

Portugalija - Češka 1:0

(Kristijano Ronaldo 79)

Stadion i gledalaca: "Nacionalni stadion" u Varšavi               Sudija: Hauard Veb (Engleska)

PORTUGALIJA (4-4-3): Rui Patrisio - Žoao Pereira, Pepe, Bruno Alveš, Koentrao - Meireleš (od 88. Rolando), Moutinjo, Veloso - Nani (od 84. Kustodio), Ronaldo, Poštiga (od 40. Almeida)

ČEŠKA (4-2-3-1): Čeh - Selasije, Sivok, Kadlec, Limberski - Plašil, Hubšman (od 86. Pekhart) - Jiraček, Darida (od 61. Rezek), Pilarž - Baroš

Česi jednostavno nisu imali snage i dovoljno kvaliteta da se suprostave favoritu iz Portugalije. Pokušali su da defanzivnom igrom doguraju do produžetaka, verovatno su plan bili i penali, ali Kristijano Ronaldo je napravio razliku. Portugalci su diktirali ritam meča od početka do kraja. Bili su daleko ofanzivniji i konkretniji, ali sve do 81. minuta nisu imali sreće da matiraju Petera Čeha.

Ronaldo je u prvom poluvremenu posle solo majstorije pogodio stativu i "produžio život" Česima. Nije Portugalce poremetila ni povreda ni rani izalzak iz igre prvog centarfora Eldera Poštige. Nastavili su da stežu obruč oko gola "knedlički". U drugom poluvremenu bili su još konkretniji i opasniji. Ređale su se šanse pred golom Čeha. Nani je imao dobru priliku, Ronaldo je opet pogodio stativu (ovoga puta iz slobodnog udarca), Almeidin gol je poništen zbog ofsajda... Gol "knedlički" je visio u vazduhu, a onda je Ronaldo ispisao presudu. Moutinjo se ubacio iz drugog plana, prošao po desnom krilu i uputio centaršut na peterac Čeha. Ronaldo je pobegao svom čuvaru Selasiju i izuzetno preciznim udarcem glavom postigao jedini gola na meču. 

Ruku na srce, Portugalci su zaslužili i ubedljiviji trijumf, jer su Česi razočarali igrom i pristupom, pokazavši da su zbog slabe grupe zalutali u četvrtfinale. Za 90 minuta imali su samo dva udarca van okvira gola i nijedan šut u okvir?! Portugalce u polufinalu očekuje duel sa pobednikom duela Španija - Francuska.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA