Ronaldo sija od sreće, Česi priznaju da su bili nemoćni

Reprezentativci Portugalije puni samopouzdanja posle plasmana u polufinale, selektor Češke im skida kapu

  • 0

Reprezentacija Portugalije na krilima Kristijana Ronalda večeras je zasluženo prošla u polufinale fudbalskog Prvenstva Evrope, a njen kapiten i najbolji igrač rekao je da je pobeda nad Češkom (1:0) nagrada za prikazanu igru.

- Imali smo kvalitet za plasman u polufinale. Srećni smo, jer smo znali da će utakmica biti teška. Bili smo, međutim, spremni i pružili veoma zrelu i kvalitetnu igru. Postoji veliki osmeh i dobra muzika oko nas - izjavio je Ronaldo.

Krilni napadač Nani, koji se takođe istakao na večerašnjem meču, ocenio je da je pobeda izborena posle dugotrajne borbe i da je potpuno zaslužena.

- Igrali smo zaista dobro. Funkcionisali smo kao moderan tim i to je rezultat velikog rada cele ekipe. Propustio sam nekoliko prilika, ali tako je to u fudbalu. Ipak, Ronaldo je na kraju pogodio i doneo nam zaslužen uspeh - rekao je Nani.

Češki selektor Mihal Bilek priznao je da je njegov tim poražen od kvalitetnijeg rivala.

- Portugalci su jedna od najboljih ekipa na šampionatu, zaista moćan fudbalski sastav. Njihov napad je izuzetno jak i samo nas je golman Čeh održavao u igri i spasao težeg poraza. Igrali smo solidno u odbrani i oslanjali se na kontranapade, ali nam je ponestalo energije u drugom poluvremenu - konstatovao je Bilek.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA