≫ 

Hrabra Srbija ''pokazala zube'' Amerima: Muslin može da bude ponosan na svoje Orlove (FOTO)

Naš nacionalni tim odigrao 0:0 protiv daleko iskusnije selekcije SAD

  • 19

Fudbalska reprezentacija Srbije,  reprezentacija sastavljena od igrača iz Superlige, odigrala je 0:0 u prijateljskom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država za koju su nastupali fudbaleri iz MLS lige!

 

SRBIJA - SAD 0:0

 

SRBIJA: Manojlović, Panić, Miletić, Ćalasan (Simonović 55), Maraš, Plavšić (L. Jovanović 80), Paločević (Mrkić 64), Đokić (Jevtović 78), Gobeljić, S. Jovanović (Alivodić 64) Ćirković.

 

SAD: Rimando, Džons (Letget 46), Garza, Maršal, Birnbaum, Bredli, Bedoja (Poncijus 65) , Zusi, Klještan (Freilhaber 77), Nagbe, Altidor (Moris 74).

 

Jeste da su obe selekcije bile sastavljene od fudbalera iz domaće lige, ali razlika je bila drastična. U redovima Orlova najstraiji igrač u prvoj postavi je imao 25 godina, dok je isto toliko imao najmlađi u redovima SAD.

 

Pritom, Srbiju su predstavljali fudbaleri koji su debitovali ili imaju jedan nastup za nacionalni tim. Kod domaćina je drugačija priča. Bredli u nogama ima 127 mečeva, Altidor je upravo protiv nas zaokružio 100 nastupa.

 

Foto: Twitter/FSS

Foto: Twitter/FSS

 

Ipak, čak i toliko prekaljeni asovi nisu uspeli da sruše okrnjen sastav Srbije. Kažemo okrnjen jer je veliki broj kvalitetnijih fudbalera iz Superlige ostao u svojim klubovima koji su na pripremama. Primera radi, samo su Filip Manojlović i Srđan Plavšić predstavljali Crvenu zvezdu, dok su Nemanja Miletić i Marko Jevtović bili tu iz Partizana.

 

Kapiten je bio Aleksandar Paločević iz Vojvodine i upravo je on bio najagilniji naš igrač u prvom poluvremenu. Nekoliko puta je pokušavao da asistira iz slobodnjaka, a u 12. minutu je tražio penal posle kontakta sa odbrambenim fudbalerom SAD.

 

Pištaljka se nije čula, ali jeste 10 minuta kasnije. Ipak, Srbija je oštećena u tom 22. minutu za kazneni udarac. Faul je sviran, ali je izvučen izvan kaznenog prostora. Reprezentativci Srbije se nisu bunili, a usporeni snimak je pokazao da je sudija načinio grešku.

 

Ameri su imali tu terensku inicijativu tokom prvih 45 minuta, međutim bez udarca u okvir gola. Prvi je viđen na početku drugog dela kada je iskusnom Altidoru ugao skratio Manojlović i izbacio loptu u korner.

 

Klještan je u u 58. šutirao glavom pored gola, da bi Nagbe nekoliko trenutaka kasnije pripretio posle duplog pasa na ivici kaznenog prostora.

 

Foto: FSS

Foto: FSS

 

Nastavak utakmice doneo je veliki broj izmena s obe strane. I Slavoljub Muslin i Brus Arena hteli su da pruže priliku većini svojih igrača. Kada smo već kod Arene, vredi pomenuti da mu je ovo bio prvi meč po povratku na klupu SAD. Podsetimo, on je u novembru zamenio Jirgena Klinsmana.

 

Igrao se 76. minut kada je Srbija imala ozbiljnu priliku na meču - preko Nikole Ćirkovića, napadača Voždovca. Malo mu je falilo da šokira domaće navijače kojih je na stadionu bilo oko 20.000.

 

Završne minute meča donele su dve najbolje prilike na meču. Najpre je Lazaru Jovanoviću golamn SAD odbranio šut posle kontranapada, da bi samo pola minuta kasnije Poncijusova lopta prohujala pored stative.

 

Na kraju nije bilo pobednika što apsolutno može da raduje selektora Muslina. Potpuno drugačiji pristup nego na onom meču protiv Katara (3:0). Kao i formacija. Za razliku od one 3-5-2, sada smo igrali sa četvoricom pozadi.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    29. januar 2017 | 23:31

    Bzvz igra i nas i njih,dosadna utakmica!

  • dusan

    29. januar 2017 | 23:39

    mi smo jedina ekipa na svetu koja moze da igra 45 min, a da ni jednom ne sutne na gol.valjda nam je takva taktika.........

  • Voip

    29. januar 2017 | 23:49

    Oštećeni za penal? Ma dajte ljudi sad zvučite ko grobari. Paločević dečko se ne sastavlja sa loptom, sreća pa ni ovi ameri pojma nemaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA