Grcaju u dugovima, ali ipak hoće Pešića za selektora

KS BiH u pregovorima sa srpskim trenerom

  • 7

Situacija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine nije dobra. 

Reprezentacija, koja je godinama bez zapaženog rezultata, nema selektora, a Savez je u dugu od preko dva miliona maraka od čega se polovina odnosi na poreze i doprinose, odnosno PDV, pojasnio je predsednik te organizacije Aleksandar Fulurija, a prenose mediji u komšiliku.

Uprkos postojećim problemima, čelnici Saveza BiH su istrajni u nameri da na selektorsko mesto angažuju proslavljenog srpskog trenera Svetislava Pešića.

Sa Pešićem bi, navodi se dalje, posle inicijalnog kontakta uskoro mogli da uslede i zvanični pregovori, nakon kojih će biti jasno hoće li trofejni trener pristati da vodi selekciju BiH.

Inicijativu za angažman Pešića prezentovali su članovi Radne grupe, koju je formirao Upravni odbor, a Stručni savet KS BiH je podržao ovaj predlog.

Na samoj sednici Upravnog odbora, koji je održan u sredu, nije se raspravljalo samo o selektorskim imenovanjima s obzirom na tešku finansijsku situaciju zbog koje je čak dovedeno u pitanje izlazak mlađih reprezentativnih selekcija na međunarodnu scenu ove godine.

Fulurija je najavio da će se KSBiH žaliti na stav Uprava za indirektno oporezivanje da je Savez PDV obveznik i da će mu biti obračunat porez na sumu od približno tri miliona maraka, piše Avaz.

Na ime poreza i doprinosa KSBiH će morati da plati 465.000 KM, što su utvrdili inspektori Porezne uprave Ministarstva finansija FBiH, a najveći deo se odnosi na isplatu bivšem generalnom sekretaru Harunu Mahmutoviću kojem je, mimo ugovora o radu, isplaćeno i 185.000 KM.

Fulurija je istakao da će Upravni odbor sudskim putem tražiti povrat tih sredstava od bivšeg generalnog sekretara KS BiH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banjaluka

    1. februar 2017 | 20:31

    Bolje treniraj Irak, nemoj se brukat federacijom

  • Moki

    1. februar 2017 | 20:20

    Gde je rodjen i gde je ziveo Pesic, nekad pare neigeaju ulogu, jer nije sve u parama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA