≫ 

Grof na Kipru otvorio dušu o pojačanjima, Partizanu i šansama za LŠ (VIDEO)

Božović je u svom maniru govorio o svemu u klubu

  • 0

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ima u glavi koncepciju tima za narednu polusezonu u kojoj će se braniti titula uz napad na Kup.

- Ovo je još rana faza da može čovek da očekuje da bude kako treba. Nije bilo loše što se tiče trčanja i zalaganja. Bilo je grube igre od strane naših protivnika, nismo navikli na to. Malo sam iznenađen sa te strane. Nismo igrali loše, imali smo inicijativu, nismo primili gol, iako su protivnici imali šanse. Dobro je za ovaj deo.

POJAČANJA

- Svakome od njih treba vremena da se prilagode i prihvate način rada, kao i saigrače. Kako sada stvari stoje, mislim da su prava pojačanja

Svaki novajlija je pojačanje?

- Ne znam da li će biti trenutno, ali makar tamo za sledeću sezonu hoće.

Kakav vam je utisak o Boaćiju, bio je strelac već na debiju?

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

- Ne mogu da sudim na osnovu tog gola, ali na osnovu toga kako se kreće, igra, tehnike i brzine, trebalo bi da bude dobro pojačanje.

Šta kažete na dolazak Milijaša?

- Milijaš je iskusan igrač, već dva puta je igrao u Zvezdi. Zna šta zvezdaška javnost očekuje, šta se traži, oseća klub. Dolazi da pomogne koliko bude mogao, da mnogo mladih igrača uči uz njega, kako da osećaju Zvezdu i kako da se ponašaju. Takođe i meni da bude pomoć na terenu.

Da li se plašite da bi Milijaš mogao da zauzme mesto nekom mlađem igraču čijom bi prodajom Zvezda mogla da zaradi?

- Igrači se dele na dobre i loše. Nismo očekivali od Anđelkovića da će da igra ovako kvalitetno. Ja jesam doduše, ali mnogi nisu. Igraće oni koji su najbolji.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

- Mladi će sigurno dobiti šansu, ali moraju da treniraju, rade i sačekaju priliku. Svedoci smo da je mnogo puta u prošlosti bilo forsiranja mladih igrača, usledi rana prodaja i ta deca su se često gubila, jer idu nespremni i nejaki u inostranstvo.

Još niko nije otišao iz Zvezde ako izuzmemo Vieiru i Babunskog za koje se znalo?

- Videćemo da li će ko otići.

Ristić?

- Ko ga traži? Za njega je najbolje da ostane, trenira i nametne se da igra. Ako ne, da igra sledeće godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

MNOGI ĆE U JUNU OTIĆI IZ ZVEZDE

Postoji li bojazan da će tržišna vrednost Zvezde biti slabija na leto?

- Zvezda će u svakom slučaju u junu morati da se oprašta sa mnogo igrača, ima onih koji završavaju karijeru. Nije bitno kakav će tim biti tržišno, već kakav će biti u pokušaju da se kvalifikuje u neko od evropskih takmičenja. Čini mi se da smo na dobrom putu.

Tu na scenu stupaju pojačanja.

- Doveli smo Boaćia, došao je Frimpong, sačuvali Donalda, Le Taleka, Kangu. Biće potrebna dodatna selekcija, a nadam se da će neko od mladih izboriti svoje mesto i igrati.

A među mlađom gardom...

- Očekujemo mnogo od Vučićevića, Adžića, Romanića, Ilića, Račića. To su deca koja dolaze. Imaju kvalitet, ali je problem da nije trenutak da ih sve forsiramo, jer je titula prioritet bez obzira na sve. Što se tiče štopera, nismo još iskristalisali ko će tu da igra. Postoji i opcija Frimpong i Luković, a Le Talek u vezi. Imali smo želju da dovedemo Planića. Ako ne dođe on, neće niko, tu se nešto poremetilo na kraju.

Nije lako dovesti igrača po ukusu trenera.

- Tražite poziciju i imate dva tri predloga. Mi bismo doveli najbolje, ali imamo dva ili tri predloga u opticaju, a poslednju reč ja dajem. Razmišljali smo i o dva-tri špica.. Gleda se ono što može da se dovede, za novac za koji može da se dovede. Bokila je bio mnogo skup, Boaći je došao pod najboljim uslovima za nas. On je veoma interesantan bio još pred pet godina. Karijera mu se čudno odvijala. Moguće je da bude kao i sa Ugom, da on ovde ponovo postane onaj igrač kakav se očekivalo da bude.

Nije lako naći ni adekvatne rivale za pripreme, kako bi se našao pravi ritam za nastavak prvenstva.

- Ima raznih teorija. Prve dve utakmice treba da budu što slabiji rivali jer ekipa nije na nivou. Kasnije treba da budu bolji protivnici. Generalna proba treba da bude protiv najjačeg mogućeg protivnika, ako je to moguće dobiti. Aris je jači od ovih sa kojima smo igrali, a pred odlazak je u kombinaciji Volgar. Ekipe koje su igrale sa nama bile toliko motivisane, da ne verujem da bi ijedan prvoligaš bio tako motivisan protiv nas.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

SUPERLIGA I EVROPA

Navijači traže iskorak, duplu krunu i iskorak u Evropi.

- Nisam bio optimista ni prošle godine. Veoma je teško kada se prodaju najbolji igrači, forsirati svoje, dovoditi na brzinu pojačanja, a plus nemati siguran budžet i pričati o Ligi šampiona. Verujem u duplu krunu, iako će biti teško i neizvesno do kraja. Partizan ima bolji raspored od nas. Prva tri kola nam idu na ruku jer igramo kod kuće sa Pazarom, pa gostujemo Bačkoj pred derbi. Biće teško. Što se tiče Partizana pratim samo naslove, klub pokušava da se pojača i proda, kao i mi. Oba kluba su u sličnoj situaciji.

Derbi na Marakani?

- Ako pobedimo derbi, neće biti ništa rešeno. Mi nismo slali nikog da prati Čukarički ili Partizan, imamo dva kola do meča sa crno-belima. Ima vremena da ih vidimo u prvenstvu. Ali, uostalom, svi se znamo manje-više.

Kako Vam je na Kipru?

- Meni je ovde uvek super. Ne dosađujem se, uvek imam nešto da radim, posvetim malo vremena sebi. Spremam treninge i to mi oduzima vreme, a najviše vremena provodim šetajući.  Ulaze i igrači u vodu, dobro je za oporavak posle treninga. Nije hladno. Mnogo naroda pliva, meštana, ima čak i onih baba od 80 godina koje plivaju. Ako mogu one, možemo i mi.

Frimpong, da li je spreman za Zvezdu?

- Svi su spremni dok ne dođu na Marakanu. Videćemo da li je spreman kada dođe na naš stadion jer tamo lopta drugačije odskače.

Da li je desni bek neophodan?

- Bilo bi dobro da se pojavi jer osim Petkovića nemamo nikoga na toj poziciji. Ako se nešto desi, bilo bi nezgodno.

Kakva je disciplina u ekipi?

I da nisu u sobi, gde bi bili, šta da rade ovde? Disciplina je zadovoljavajuća. Da idem da gasim svetla, to ne radim. Ovi danas što budu trenirali, naspavaće se sigurno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

KAKO PODNOSI KRITIKE NA SVOJ RAČUN

Da li stižete da čitate kritike na rad, kako to utiče?

- Stižem, ako ne, kažu mi. Utiče tako što ne utiče nikako. Kada bih slušao svakoga šta priča, izgubio bih samog sebe. Zamislite nekoga ko ima vremena da komentariše. Nemam vremena ni da pročitam sve, a još treba da komentarišem. Čovek mora da radi i da ne obraća pažnju.

Pogledajte i video:

Baner za pripreme

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA