≫ 

DEJVIS KUP: Srbija vodi sa 2:0 posle prvog dana! Rus predao Đokoviću u četvrtom setu! (FOTO)

Đoković je izgubio prvi set, ali je u sledeća dva razbio Rusa i Srbija vodi sa 2:0 posle prvog dana takmičenja

  • 42
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Posle velike borbe Novak Đoković je pobedio Danila Medvedeva sa 2:1 i prekidom meča u četvrtom setu. Srbija vodi sa 2:0 posle prvog dana 1. kola Svetske grupe.

>>> Troicki posle trilera: Nikad se ne predajem za svoju državu! (VIDEO)

Prethodno je  Viktor Troicki posle četiri i po sata igre priredio lud meč u pet setova, i savladao 20-godišnjeg ruskog tenisera Karena Hačanova - 6:4, (3)6:7, 6:3, 1:6, 7:6(6).

Kratak rezime Đokovićeve pobede

Svi su očekivali da će drugi najbolji teniser sveta lako dobiti meč sa mladim debitantom Medvedevim. Ali, psihologija je čudo. Mladi Rus je sa mnogo emocija ušao u meč i osvojio prvi set sa 6:3.

Treba reći da je Đoković imao i povredu ramena u prvom setu zbog čega je imao problema u servisu i riternu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Rus je poveo u drugom setu sa 3:0 i delovalo je kao da će privesti meč kraju lakše nego što je iko očekivao, ali se tada probudila teniska mašina.

Đoković je napravio brejk, i uspeo da izjednači na 3:3, a zatim sa još jednim brejkom da stekne prednost i privede set kraju za 1:1.

Sad je sve bilo lakše i moglo je da se krene ispočetka. Tada je Đoković zaigrao kao na najvećim turnirima koje je osvajao. Zgromio je protivnika sa 6:1 u trećem setu i poveo sa 2:1 u setovima.

Mladi Rus je delovao sve iscrpljenije i na početku četvrtog seta je predao meč jer nije mogao da stoji na nogama.

U subotu se nastavlja takmičenje kada su na programu dublovi.

TOK MEČA

DRUGI MEČ - Đoković - Medvedev

TOK MEČA

IV SET

1:0 Novak je poveo sa 1:o, ali je mladi Medvedev zbog iscrpljenosti predao Đokoviću. Srbija vodi sa 2:0 u meču,

III SET:

6:1 Apsolutna dominacija Srbina u trećem setu u kojem je totalno razbio Medvedeva i dozvolio mu samo jedan gem. Sada je vreme da potvrdi pobedu u četvrtom setu.

4:1 Nastavlja Đoković svoju dominaciju u trećem setu. Novim brejkom je potpuno pokazao Medvedevu da nema šta da traži na ovom meču.

3:1 BREJK Novaka u trećem gemu kojim je najavio da će ovaj meč ići na njegovu stranu. Upalio je motore drugi igrač sveta. Odmah je posle osvojio svoj gem servis bez izgubljenog poena.

1:1 Velika borba vodi se u trećem setu, Đoković je spasio brejk loptui fenomenalnim bekendom osvojio gem za izjednačenje

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

II SET:

6:4 Kako smo najavili tako je i bilo.Medvedev nije izdržao pritisak i Đoković je napravio ključni brejk, a zatim i osvojio gem i set na svoj servis. Mnogo više direktnih poena imao je Srbin, čime je anulirao greške sa početka. Odnos u vinerima 17-13.

4:4 Sve bolje igra Đoković i sigurnije igra na svom servisu. Sada je sve pitanje koncentracije, ko će biti mirniji u završnici, jer jedan brejk donosi osvajanje seta

2:3 KONAČNO BREJK Srpski teniser je uspeo da se trgne iz letargije i napravi brejk kad je najpotrebnije.

0:3 Ne može najbolji srpski teniser da pronađe svoju igru, ne ide mu od ruke. Čak ni njegovo najjače oružije ritern nije tako na visokom nivou kao pre.Medvedev koji je 63. teniser sveta igra veoma dobro.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 0:2 Ne ide Novaku na ovom meču, vidi se da se muči i da ima problem sa povredom ramena. Medvedev je došao do brejk loipte 40:30, ali se Nole vratio agresivnom igrom i stekao prednost, koju je pretvorio u prednost, ali nije uspeo da osvoji gem. Rus je uzeo svoj treći brejk na meču.

I set

3:6 Rus uzima set posle joj jednog brejka. Imao je Medvedev dve set lopte kod 15:40, ali je Nole uspeo da izjednači, ali ne i da preokrene. Novak je odigrao slabo ritern u prvom setu.

3:5 Uspeo je Đoković da uzme gem na svoj servis, ali je vrlo lako izgubio gem na servis Medvedeva bez osvojenog poena. Sada servira za opstanak u setu

2:4  Rus nastavlja da igra dobro i održava brejk prednosti. Publika pokušava da podigne Đokovića skandiranjem "Nole, Nole". Ipak, naš as ima problem sa prvim servisom.

1:2 - Novak gubi i drugi gem na svoj servis! Tri gema odigrali su Đoković i Medvedev i u sva tri dogodio se - brejk! Rus vodi, međutim mnogo veći problem od toga je što se naš teniser žali na povredu. Lekari su oko njega, pomažu mu. U pitanju je rame desne ruke. Nastaviće da igra...

0:1 - Neočekivan početak za Novaka - odmah je izgubio gem na svoj servis! Medvedev je poveo 1:0 protiv drugog tenisera sveta. Ipak, polako Novak vraća stvari na svoje mesto: uzvratio je ribrekom za 1:1.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Kratak rezime Viktorove pobede

Momak koji u životu nije odigrao meč od pet setova, i meč koji je trajao više od tri seta, priredio je neverovatnu igru. Kao da ga je upravo manjak iskustva rasteretio, pogađao je sjajne vinere i spremio servise. Dovoljno je reći da je samo u četvrtom i petom gemu spasi 13 brejk lopti, od toga su tri bile Viktorove meč lopte.

Na kraju, u petom setu je Hačanov poveo 4:0 u presudnom taj-brejku, ali se Viktor vratio sa dva uzastopna mini-brejka i izjednačio na 4:4. Preduga lopta mladog Rusa donela je prednost Troickom 5:4, ali je naredni put pogodio i došao do sovje prve meč lopte.

Nije je iskoristio, poslednji čelendž je utvrdio da je u pitanju aut. U narednom poenu njegova loptica završava u mreži, a Viktor je konačno iskoristio meč loptu.

TOK MEČA:

V set 7:6

7:6 - POBEDA VIKTORA!

5:5 Viktor propušta tri meč lopte.

5:4 Četiri sata i četiri minuta igre. Lepim poenima Viktor brzo osvaja svoj servis gem.

4:4 Hačanov je spasao 11 brejk lopti od četvrtog seta! Drama je sve veća u Čairu, publika jakim aplauzom ne dozvoljava Viktoru da padne.

3:2 Igralo se na razliku, ali je smečom naš teniser prilično brzo završio svoj servis gem.

2:2 Strašno kakav tenis, kakva borba, ali Viktor samo ređa propuštene prilike, četiri je propustio - više od 9 minuta je trajao gem.

2:1 Viktor spasava dve brejk lopte u trećem gemu!

IV set(1:6)

1:6 Neverovatno! Hačanov je imao ozbiljnih problema sa servisom, i ipak je uspeo da spremi asove u ključnim momentima i osvoji četvrti set. Sasvim nenadano gledaćemo odlučujući, peti set.

1:5 Još jedan brejk mladog Rusa! Servira za peti set...

- I jedan i drugi teniser su tražili pomoć doktora, fizioterapeuti obavljaju masažu mišića nogu. Očigledno, problemi sa grčevima.

1:3 Hačanov se ne da - više od pet minuta je trajao njegov servis gem, imao je Viktor brejk priliku, ali je nije iskoristio.

0:2 Kakva šteta - loš servis i dupla servis greška. Troicki je bukvalno poklonio brejk Rusu.

0:1 Troicki je imao brejk prilike, ali se Hačanov izvukao i sačuvao svoj servis.

III set (6:3)

6:3 - Troicki ekspresno osvojio treći set!

2:0 Mnogo, mnogo bolji Viktor na početku trećeg seta - prvo je "uzeo" svoj servis gem bez izgubljenog poena, a onda je napravio brejk.

II SET: 7:6 (7:3)

6:7  Posle neizvesne završnice ušlo se u taj brejk, u kome je Rus imao više strpljenja i koncentracije i dobio ga je sa 7:3.

5:6 Prava drama je ui Čairu, nema brejkova igra se gem za gem, a Viktor se bori za taj brejk

4:4 Baš kad je trebalo da se preokrene set, Viktor je to uradio. Napravio je brejk u sedmom gemu, a zatim uzeo gem na svoj servis za izjednačenje.

2:4 Veliki pad u igri našeg tenisera, ali još ima šanse da se vrati i meč. Za sada mu Hačanov beži brejk prednosti. Problem je u tome što kako meč protiče Rus je sve bolji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

1:3 Rus igra fenomenalno u ovim momentima, Troicki se muči, jedva je spasao tri brejk lopte da ne bude 4:0 za Rusa. Hačanov je dobio šest od osam prethodnih gemova

0:2 Drugi set je Hačanov počeo mnogo bolje uzeo brejk Troickom, pa svoj servis  i naglasio da se neće lako predati.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I SET: 6:4

6:4 Srpski teniser je završio prvi set u velikom stilu na svoj servis prepustivši samo jedan poen rivalu.

5:4 Rus se vratio u meč potpuno, uzvratio je jedan brejk, vezao dva svoja servisa, i približio se na samo set zaostatka. Troicki je u tim momentima dosta grešio, promašivao linije.

4:1 Srpski teniser pravi novi brejk u prvom setu i to najviše zahvaljujući greškama Hačanova, koji je promašivao čiste pozicije za udarac.

2:0 Viktor Troicki je odlično počeo meč, uzeo je brejk Hačanovu i najavio da će ovaj duel biti manje neizvestan, a zatim je osvojio svoj servis, posle izjednačenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA