≫ 

ZLATO za Milicu Mandić na US openu!

Naša tekvondistkinja osvojila prvo mesto na G2 turniru u Las Vegasu

  • 2

Milica Mandić srpska tekvondistkinja osvojila je zlatnu medalju na takmičenju US open G2 turniru u Las Vegasu u kategoriji do 73 kilograma.

Ovo je druga medalja za Srbiju, pošto je prethodno Tijana Bogdanović osvojila srebro na istom turniru u kategoriji do 52 kilograma

Ovo je Milici bio prvi turnir posle Olimpijskih igara, a konkurencija uopšte nije naivna.

Olimpijska šampionka iz Londona na startu je bila bolja od Amerikanke Luso 24:2, u drugom kolu savladala Čen iz Kineskog Tajpeha 13:2, u polufinalu još jednu Amerikanku 10:7, dok je u finalu bila ubedljiva protiv Portorikanke Viks 15:4.

- Srećna sam što se sa prvog turnira ove godine vraćam sa osvojenim zlatom. Bio je ovo veliki izazov za mene, posle nekoliko meseci bez takmičenja. Odradila sam četiri teška meča i probala nove stvari koje smo vežbali, vidim prostor za napredak i radujem se tome - rekla je Mandić.

Zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji osvojila je Serđa Stević kojoj je ovo prvo takmičenje u ovoj konkurenciji u karijeri.

Stevićeva je inače kadetska šampionka Evrope, pobedila je u konkurenciji 28 takmičarki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA