Postoji li opasnost da se namesti Zvezdin meč na Kipru? (VIDEO)

Rumunske sudije na Kipru napravile su cirkus na pojedinim prijateljskim utakmicama, ali fudbalski menadžer iz ove zemlje ističe da ne postoji opasnost da se nešto slično desi na utakmici crveno-belih

  • 4
Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Priča o nameštanju utakmica na Kipru, baš u trenucima kada su srpski timovi došli na ovo ostrvo na završne pripreme pred početak prolećne polusezone, uzburkala je javnost u Srbiji.

>>> SKANDAL: Na Kipru se masovno nameštaju prijateljske utakmice, a Zvezda i Partizan su tamo (VIDEO)

Mnogo prijateljskih utakmica našlo se pod ogromnom sumnjom zbog očiglednog nameštanja, u kojem su glavnu ulogu imale sudije iz Rumunije.

Pravi cirkus mogao je da se vidi na pojedinim mečevima, gde je po pravilu bilo mnogo sumnjivih penala u završnicama poluvremena ili meča, kada bi bilo potrebno da se ''pogura'' da dođe više od 4 gola ili određeni ''prelaz''.

Posebno upečatljivo bilo je na meču između rumunske Astre i poljskog Pogona, kada su igrači koji su smatrali da penala nije bilo namerno promašivali udarce sa bele tačke:

Takvu situaciju možete da vidite na 1.18 u priloženom snimku.

Sve ovo dogodilo se u Pafosu, upravo na stadionu na kome Zvezda igra svoje mečeve, pa smo tragom ove priče pokušali da saznamo postoji li bojazan da bi nešto slično moglo da se vidi na utakmici srpskog šampiona.

Naš sagovornik, koji je inače fudbalski menadžer sa Kipra, insistirao je na anonimnosti, jer bi mogao da ima problema zbog Fudbalskog saveza Kipra ukoliko zvanično daje izjavu pod punim imenom i prezimenom, ali je je pristao da govori za Telegraf, o ovom velikom problemu na Kipru, ali bez snimanja.

Otkrio nam je kakva je situacija kada je u pitanju opasnost da se tako nešto vidi i na utakmici Zvezde, gde bi sudije mogle da odrade ''glavni posao''.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

- Izgleda da je bilo nekoliko problemantičnih utakmica sa problematičnim sudijama. Sudije su bile iz drugih zemalja, nisu sa Kipra. Nisam skroz siguran, ali izgleda da su bili iz Rumunije. Napravili su problem za obe ekipe, jer su hteli da igraju čist meč, došli su ovde na pripreme, a ne da budu deo cirkusa. Video sam utakmice koje su bile nameštene, nisam video da su igrači umešani u to, nego samo sudije. To nije dobra slika za fudbal i za Kipar. Nadam se da će to biti lekcija za sve, da fudbal bude igra bude kao moto ''respect''. Čuo sam da će biti otvorena istraga povodom ovog slučaja, mi sa Kipra smo za to. Federcija Kipra je već napravila neke korake da spreči ove slučajeve u budućnosti.

Mnogo srpskih klubova je ovde, između ostalog i Zvezda, koja je u Pafosu. Postoji li opasnost da se ovakve sudije vide na utakmici crveno-belih i da meč bude pod sumnjom?

- Nisam video dosad nešto slično. Kao što ste mogli da vidite, nije bilo problema niti su srpski timovi umešani u nešto slično. Oni žele da igraju fudbal i samo fudbal. Prošle utakmice je sudija bio sa Kipra, na prvoj su sudije bile iz Estonije, jer su oni ovde na kursu za sudije. Mislim da su dosad sudije odradile dobar posao - istakao je naš sagovornik, koji je otkrio i zašto u ovo vreme ima mnogo stranih sudija.

- Nisam siguran zašto ima mnoog stranih sudija ovde. Momci iz Estonije su bili na kursu, ali neke sudije dolaze ne samo zbog toga, nego zbog mnogo toga više - zaključuje fudbalski agent u razgovoru za Telegraf.

Fudbaleri Crvene zvezde u petak od 13 sati igraju poslednji meč na Kirpu, a protivnik je ukrajinski prvoligaš Zirka.

Baner za pripreme

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    9. februar 2017 | 14:49

    Нико то не ради као што неки раде. Они-Радник 0:2-3:2. Чука-они 1:0-1:2. Поткрадање у купу са Вошом и Радничким...има још тога. Препознаће се.

  • Moralni Gmizavac

    9. februar 2017 | 14:27

    Ma kakvi, to su amateri !!! Ovi u zvezdi su profi sa doktorom na celu ! p.s ofk beograd-zvezda 2:6

  • dexter

    9. februar 2017 | 14:21

    Hahaha ! Pa zasto je predsednik saveza dosao na kipar ? :D cuveni kladionicar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA