≫ 

Partizan prvi srušio Zvezdu u ABA ligi: Hečer junak, crno-beli zaustavili lidera posle 20 vezanih pobeda (FOTO) (VIDEO)

Uzbudljiv finiš pripao izabranicima Aleksandra Džikića

Kraj serije Crvene zvezde u ABA ligi! I to na najteži mogući način, pošto su u večitim derbiju poraženi od Partizana rezultatom 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9)

Najvažniji momenat dogodio se u poslednja dva minuta meča kada su Branko Lazić i Luka Mitrović dobili tehničke greške, a Vil Hečer pogodio za tri poena.

>>> Miša Tumbas poveo navijanje Grobara i prozivanje Zvezde pred derbi (VIDEO)

>>> Delije krenule na Partizanovog navijača koji ih provocirao, izbačen je odmah iz Pionira! (VIDEO)

Malo pre te trojke Hečera, crveno-beli su imali četiri poena zaostatka, ali i dva slobodna bacanja Dženkinsa. Čovek koji retko promašuje ove sezone sa linije penala promašio je oba. Potom je usledio jedan poen Hečera zbog tehničke, a zatim i trojka posle koje je sve bilo gotovo.

Gotov je bio i niz od 20 uzastopnih pobeda. Samo ova jedna protiv Partizana trebala im je da postave rekord. Podsetimo, crveno-beli su i prošle sezone stali na 20.

Zvezda nije ličila na onu ekipu koja je prethodno vezala 20 pobeada. U prvoj deonici pogodili su samo jedan šut iz igre (sve ostalo sa linije penala), u poslednjoj samo jedan poen za pet minuta. Iako ništa nisu pogađačli, crveno-beli su u finišu imali priliku da povedu kada je Volters, pri rezultatu 79:78 za Partizan, promašio kompletnu konstrukciju.

Partizan je, s druge strane, odigrao sjajno psolednju deonicu. Pogotovo početak. Gubili su šest razlike, moglo je da bude i 10, kada su s erijom 9-0 poveli i prednost nisu ispuštali do kraja.

Dobro su pogađali sa linije penala (18/22), dok je Zvezda promašila čak 13 (31/44). Od tih 44, neverovatnih 26 su izveli u prvoj deonici.  Trojke je Partizan šutirao 10/28, a Zvezda samo 6/23.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vredi pomenutu i to da je nominalni gost igrao psolednjih 15 minuta bez isključenog Marka Simonovića. Čak dve nesportske greške zbog prigovora i za najboljeg igrača Zvezde to je bio kraj. Zanimljivo, Zvezda je u ovom meču imala šest, što nesportskih što tehničkih grešaka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Hečer sa 20 ubačenih poena. Birčević je imao 16, Marinković 13, Veličković i Ratkovica po 11, Majstorović 4, Gordon, Andrić i Koprivica po 3, a Vrabac samo 2.

Zvezdu je predvodio Mitrović sa 14 poena (samo dva u drugom poluvremenu), Bjelica je imao 11, Dženkins 10, Volters i Gudurić po 9, Kuzmić i Jović po 8, Simonović 5, Lazić 4, Tompson 3.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Meč je počeo neverovatnom trojkom Vanje Marinkovića sa skoro 10 metara, nakon što je Simonović bio neprecizan na drugoj strani za dva. Međutim, Zvezdin snajperista je u narednom napadu bio precizan za tri poena (3:3), da bi kapiten crveno-belih Luka Mitrović sa linije penala doneo svom timu prvo vođstvo (3:5).

Partizan je na isteku 4. minuta imao prednost od 8:7, nakon što je Birčević vezao pet poena. Problem za domaći tim je bila igra pod svojim košem jer su brzo ispunili bonus. Kuzmić ranije, a zatim i Mitrović jednom, pogađali su sa linije penala - 8:8. U sledećeme napadu Majstorović je zaradio 3. ličnu grešku i poslao Mitrovića na liniju penala (8:9).

Imala je Zvezda i 11:8 u 6. minutu, ali su ih nekoliko ishitrenih šutema koštali topljenja prednosti. Poenima Koprivice i trojkom Ratkovice Partizan je poveo 14:11, da bi Bjelica ubacio jedno slobodno bacanje za prekid mini serije - 14:12. Gordon je ubacio trojku za 17:12 u korist Partizana, a Zvezda je s druge strane sa penala smanjila na 17:15. U tom trenutku, crveno-beli su šutirali čak 16 slobodnih bacanja, a zatim još dva za 19:17.

Konačan rezultat prve četvrtine bio je 21:17 za Partizan, a zanimljivo Zvezda je pogodila samo jedan šut iz igre u prvoj četvrtini. Onu trojku Simonovića na početku. Sve ostalo je ''ušlo'' sa linije penala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ono što Zvezdi nije uspevalo tokom čitave prve deonice, jeste u prvom napadu druge četvrtine. Volters je pogodio za dva (21:19), da bi Partizan pogodio jedno bacanje proozrokovano tehničkom greškom za Radonjića. partizan nije kaznio loše napade Zvezde u prva dva minuta, ali je Birčević pogodio trojku nakon što je Tompson bio precizan za dva - 25:21.

Radonjić je morao da zatraži tajm aut u 13. minutu kada je Partizan otišao na 27:21, a Birčević je potom bio precizan u sledećem napadu za 29:23. Bio je to njegov 10. poen.  Crno-beli su najveću prednost imali u 14. minutu kada je Marinković ubacio trojku za 32:25. Potom je Luković napravio grešku i ubacio auto-koš posle promašenog bacanja Kuzmića (32:27).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda se iz sedam poena minusa iz 14. minuta vrlo brzo vratila i u ulasku u 17. je na semaforu stajalo 34:34. Džikić je tražio minutu odmora nakon trojke Gudurića i ofanzivnog skoka i poena Mitrovića. Nije ta pauza nešto pomogla crno-belima jer je usledila kontra Jovića za 34:36, a potom je Bjelica pogodio jedno bacanje posle poena Hečera za 36:37.

Naredni period doneo je nekoliko poena s obe strane, a trojku Hečera vratio je Dženkins za 44:46. Birčević je zatim zakucao za izjednačenje - 46:46, a Zvezda nije iskoristila poslednji napad u prvom poluvremenu.

Partizan je sa četiri vezana poena započeo treću četvrtinu (50:46), ali su crveno-beli vrlo brzo preokrenuli na 54:52. Jović je pogodio 2+1, Dženkins trojku, a Kuzmić nije imao problema pod košem. Dugo je stajao ovaj rezultat na semaforu, da bi Birčević posle kontranapada dobio dva slobodna bacanja. Iskoristio je priliku i izjednačio na 54:54.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je nastavila dominaciju pod košem, a posle jednog ofanzivnog skoka Jović je pogodio trojku za 57:54. Ipak, već u sledećem napadu identična situacija. Birčević skače, a Marinković pogađa van 6.75.

Partizan je ponovo poveo rezultatom 61:59 nakon što je ratkovica pogodio dva slobodna bacanja. Ipak, plej crno-belih je minut kasnije napravio nesportski faul nad Lazićem koji je pogodio oba puta za 63:61 u korist Zvezde. prethodno je i Simonović bio precizan za dva uz zvuk sirene.

Da ovo nije bio njegov meč, Simonović je pokazao u 28. minutu kada je napravio glup faul i zbog prigovora dobio dve tehničke. Automatsko isključenje. Ratkovica je pogodio četiri bacanja (65:63), ali je promašio polaganje. Lazić je to kaznio i izjednačio na 65:65, a potom je i Bjelica pogodio trojku za 68:65 u njihovi korist.

Volters je u finišu treće četvrtine vezao četiri poena za 72:67, a prednost je mogla da bude i veća da je Amerikanac pogodio dva slobodna bacanja na četiri sekunde pre kraja. Ratkovica je pritom zaradio četvrtu ličnu grešku, dok njegov pokušaj uz zvuk sirene nije dotakao tablu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Imala je Zvezda dve prilike da se poprilično odlepi na početku poslednje deonice, ali je Hečer bio taj koji je prvi poentirao sa linije penala (69:72). I treći napad crveno-belima nije uspeo, pošto je Lazić napravio 4. faul. I to u napadu.

Zatim je Veličković vezao dva faula, od kojih je jedna bio nesportski. Bjelica je ubacio samo jedno bacanje i pritom je promašio za tri poena. Kaznio je to Veličković za 71:73, kao i Hečer za 73:73.

Trojkom Marinkovića za 76:73 Partizan je kreirao seriju 7-0 i ponovo vratio prednost. Zvezda s druge strane ništa nije mogla da pogodi. Samo jedan poen za šest minuta i otuda nije čudilo što su crno-beli imali 78:73. Seriju Partizana od 9-0 prekinuo je Dženkins sa linije slobodnih bacanja - 78:75.

Zvezda je, pri rezultatu 79:78 za Partizan, imala šut za tri poena, ali je Volters promašio čitav koš. Već u sledećem napadu Lazić je dobio sumnjivu tehničku. Hečer je iskoristio bacanje (80:78), a zatim i dva poena Birčevića (82:78). Na kraju 86:81 za Partizan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lol

    5. februar 2017 | 20:10

    neshvatiljivo ponasanje igraca Zvezde....cemu toliki prigovori i nebitna nervoza.....imali su 40 slobodnih bacanja ,omasili 15....partizan je imao oko 25 sl.bacanja...ne znam samo cemu toliki prigovori,kad svira sudija cao,nema sta da pricas!!??I pored isskljucinjea Dobric nije ni sansu dobio,za Simanica i Rakicevica njih necu ni da pominjem....vratiti ih u FMP,koji inace nije razvojni tim ,vec tim pun matorihh igraca gde nasi talenti igraju po 3 minuta!!!Znaci ono sto je sve rekao Gurovic je bio 100 posto u pravu,nemamo nove igrace a ljudi se ovde zamajavaju ....Radonjic nema vremena da pravi igrace,za to je trebao da sluzi FMP,ali ocigldne ne sluzi....Ni partizan nema vremena da pravi igrace...ne ide na dobro,kad prodje ova generacija bicemo prosek u Evropskoj kosarci.

  • Raspucin

    5. februar 2017 | 19:23

    iskljuci pola zvezdinog tima, mozda i pobede

  • Bazinga

    5. februar 2017 | 19:22

    Kako unaprijed smisljeno da se iskljuci Simonovic da ih ne bi punio trojkama, e tugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA