Delije se setile zaboravljenog derbija: Kad je Zvezda šokirala nikad jači Partizan, narednog učesnika F4 Evrolige!

Crveno-beli se nadaju reprizi sezone 2009-2010, samo sa zamenjenim ulogama

  • 10

Navijači Crvene zvezde malu utehu za poraz u derbiju našli su na društvenim mrežama u zaboravljenom derbiju iz 2009. godine. Tada je Partizan imao žestoku ekipu, ali je tim sa Malog Kalemegdana slavio posle šokantne trojke epizodiste Bejlija.

Zvezda je tada dobila prvi derbi u sezoni sa 76:73, posle trojke momka koji je imao kratku ulogu u crveno-belom dresu. Dovoljnu da ga navijači ipak ne zaborave, a najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 14 poena, pratio ga je Bejli sa 12, Kikanović je imao 10, Dragićević 7. U Partizanu je odličan bio Roberts sa 12 poena, inače košarkaš koji je prethodno igrao za Zvezdu. Mekejleb je odskočio sa 16 poena, a u završnici je Partizan dugo čuvao dva poena razlike.

Na kraju je Moris Bejli sa osam metara postigao trojku i šokirao Grobare, posle čega je u penal završnici Zvezda slavila. Crveno-beli su euforično slavili tadašnji trijumf, kao da je u pitanju osvajanje trofeja, a Partizan je nakon toga napravio veličanstven pohod na fajnal for u Parizu.

Zato su se crveno-beli setili ove utakmice, jer su sada uloge promenjene. Zvezda je ta koja se umara u evroligaškim okršajima, dok je Partizan sve karte bacio na pobedu u borbi za drugo mesto pred plej-of. Uz to, crveno-beli se nadaju nastavku bajke u elitnom takmičenju, jer su već pobedili Fener, CSKA i Real, pa imaju izgledne šanse da ponove uspeh večitog rivala iz 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tdi

    6. februar 2017 | 16:39

    Kao navijač Partitana imam veliko poštovanje prema pok. Aci Petroviću kao treneru i njegovom doprinosu srpskoj košarci. Ali tada su navijači Zvezde bojkotovali klub " zbog Almedina Kikanovića "... Zašto se se sad diče tom pobedom...Ti momci jesu odigrali muški , bio sam u Pioniru i zaslužuju poštovanje . Tih sezona sam slušao od navijača Zvezde samo rečenicu " Ne pratim košarku..."

  • istorija

    6. februar 2017 | 15:44

    Kakve veze ima ta Zvezda sa ovom ekipom koju smo juce pobedili. To je bio derbi, protiv kluba sa Malog Kalemegdana., a ovo je bio derbi samo u smislu sto igraju prvi protiv drugog na tabeli

  • Grobari

    6. februar 2017 | 19:48

    Kao prvo to je bila zvezda, ovo sad je fmp (ne mozete da poredite babe i zabe).Kao drugo nije sad Partizan slab, koliko je zvezda bila slaba, takodje fmp sad nije jak kao sto je tada bio jak Partizan... Prijatno i dovidjenja pa sad pisite saopstenja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA