Rukometaši Srbije najbliži Londonu

Od ekipa koje konkurišu za dve olimpijske vize, samo "orlovi" imaju maksimalan učinak

  • 0

Rukometna euforija je zahvatila Srbiju. Blistave partije naših rukometaša na EP obećavaju da ćemo se boriti za medalju, a izjava Darka Stanića: "Dajte nam Francuze!" samo je podrgejala nade neumerenih optimista koji sanjaju zlato.

Ipak, ono što ne sme da se smetne s uma je da konačan cilj mora da bude overa olimpijske vize. Rukometaši ne smeju da nas razočaraju kao košarkaši letos. Za razliku od Ivkovićevih izabranika, Vukovićevi puleni su na pravom putu da obezbede jedno od dva mesta koja vode na kvalifikacione turnire za Igre. Budući da su Danci, Španci, Hrvati, Islanđani, Šveđani i Mađari već obezbedili mesta na tim turnirima, konkurencija je sužena. Francuzi su sjajnim rezultatima obezbedili mesto u Londonu. Mesto u polufinalu bi za Srbiju 99,99 odsto garantovalo i odlazak na Igre. Jer, bilo bi prosto neverovatno da na kraju EP među prve tri ekipe, ne budu bar dve od gore pobrojanih.

Za dva preostala mesta, pored "Orlova" će se boriti i Nemci, Česi, Rusi, Makedonci, Rusi, Norvežani... Ipak, Srbija je u ubedljivo najboljoj poziciji. Jedino je Srbija pobedila oba uvodna meča! Idu joj na ruku rezultati iz grupe "B", gde bi Nemci mogli čak i da ispadnu u prvom krugu. Česi i Makedonci takođe imaju male šanse, čime dolazimo do zaključka da bi Srbija uz dve pobede u drugom krugu bila na kvalifikacionom turniru za Olimpijadu. Što se tiče druge polovine kostura, Rusi će teško nešto da urade u konkurenciji Španaca i Francuza. Ostaju Norvežani i Slovenci, ali i oni su autsajderi u konkurenciji Islanda i Hrvatske.

Još je rano za kalkulacije, ali ne može se pobeći od utiska da sve ide na srpsku vodenicu. Samo nastavite momci!

DIREKTNO U LONDONU: Francuska

OBEZBEDILI MESTO NA KVALIFIKACIONIM TURNIRIMA: Danska, Hrvatska, Island, Švedska, Mađarska, Španija.

KONKURENCIJA ZA PREOSTALA DVA MESTA: Srbija (4 boda), Nemačka, Češka, Poljska i Norveška (2), Makedonija i Rusija (1)...

(Telegraf/Aleksandar Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA