FURIJA PROTIV TRADICIJE: Španija - Francuska (Donjeck, 20.45, RTS 1)

Svetski i evropski prvaci nikada u takmičarskim utakmicama nisu pobedili Francusku, Del Boske očekuje napad "trikolora" od starta, Blan prepušta ulogu favorita

  • 0

Fudbalske reprezentacije Španije i Francuske sastaju se u trećem četvrtfinalu na Evropskom prvenstvu večeras u Donjecku, na "Donbas areni".

Španija je aktuelni evropski i svetski prvak, ali "furija" nikada nije pobedila Francusku u takmičarskoj utakmici. Ipak, u ukupnom skoru su bolji, pošto je od do sada odigranih 30 utakmica "furija" slavila u 13, Francuska u 11, dok je pet susreta završeno nerešenim ishodom. Interesantno, nikada nisu odigrali meč bez golova, a jedna od karakteristika Eura 2012 je da ni na njemu do sada nije bilo utakmica koje su završene najnepopularnijim rezultatom.

Poslednji put sastali su se na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, kad su "plavi" pobedili 3:1 i kasnije stigli do finala, u kojem su poraženi od Italije.

Selektor Španije Visente del Boske očekuje da će Francuska napasti njegovu ekipu od starta.

- Mislim da će nas Francuzi napasti, imaju dobar tim i svakako se neće braniti. Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu – kaže selektor "furije".

Napadač Španije Fernando Tores seća se poslednjeg okršaja ovih rivala i nada se revanšu.

- Francuska nam je očitala lekciju 2006. godine, ali taj poraz nam je pomogao kao timu. Od tada smo rasli, postali iskusniji i dočekali smo svoju šansu. Nadam se da ćemo se plasirati u polufinale i da ću ja dobro odigrati. Ako si napadač, a završiš utakmicu bez postignutog gola, ne možeš da budeš u potpunosti zadovoljan čak i ako tvoj tim pobedi – rekao je El Ninjo.

 Španija  EURO 2012   Francuska 
6 Golovi 3
58 Udarci 59
39 U okvir 36
19  Van gola  23
0  Stative i prečke  1
9 Ofsajdi 4
5 Žuti 4
0 Crveni 0
37 Faulovi 39
52 Faulirani 30

 

Selektor Francuske Loran Blan želi da njegovi igrači imaju što više loptu u svom posedu, ali svestan je toga da je protiv Španaca teško izboriti se za veći posed.

- Svaki tim se prilagođava svom protivniku, ali pitanje je čemu se prilagođavate? Ako protivnik drži loptu 60-70 odsto vremena u svom posedu, vama onda ne ostaje mnogo mogućnosti da nešto uradite. Španija će držati loptu u nogama i nemoguće je boriti se sa njima za loptu. Mi ćemo pokušati da budemo opasni, da ih napadnemo sa krila, ali Španija je favorit. Pričamo o svetskiom i evropskom prvaku – nije baš optimističan Blan

Pobednik meča Španija-Francuska će u polufinalu, koje je na programu u sredu 27. juna, igrati sa reprezentacijom Portugala, koja je minimalnom pobedom od 1:0 eliminisala Češku.

 

Španija - Francuska

Donjeck, Stadion: Donbas Arena, Kapacitet: 51.500: Sudija: Nikola Rizoli (Italija).

ŠPANIJA (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pike, Alba - Buskets, Alonso - Inijesta, Ćavi, Silva - Tores

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris - Debuši, Koščelni, Rami, Kliši - Kabaj, M'Vila - Menez, Nasri, Riberi - Benzema

 

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA