≫ 

Partizanov sirtaki u crno-belom Solunu: Maestralni Hečer srušio bivši klub!

Amerikanac igrao simultanku i obezbedio svom timu minimalnu prednost pred revanš

Košarkaši Partizana ređaju važne pobede!

Beogradski crno-beli su u prijateljskom okruženju hale "Solun Sports Arena", pred raspevanim navjačima oba kluba i bez pomoći kapitena Novice Veličkovića (i poslednjeg pojačanja Gordona), savladali PAOK rezultatom 76:74 u prvoj utakmici 1/16 finala FIBA Lige šampiona, pa će za dve nedelje u Beogradu imati lepu priliku da potvrde prolaz u naredno kolo.

>>> Zajednički korteo navijača Partizana i PAOK-a (VIDEO)

Podsetimo, u slučaju prolaza, Beograđane u osmini finala čeka Tenerife.

Apsolutni junak pobede Partizana bio je bivši Paokov igrač Vil Hečer, prvi strelac meča sa 27 poena!

Prednost koju je imao gotovo od početka utakmice (PAOK poveo samo 3:0) Partizan je održavao gotovo sve vreme i na kraju uspeo da odbije napade grčkog tima.

Pored Hečera, "dvocifreni" kod Partizana bili su još Birčević, Marinković i Ratkovica koji su dodali po 10 poena.

Partizan je na temelju dobre prve deonice odigrao nastavak meča, ali pobede sigurno ne bi bilo da Hečer nije odigrao simultanku sa odbranom Solunjana. Amerikanac je najčešće bio nepogrešiv u trenucima najveće napadačke krize gostiju  kada je praktično sam održavao prednost Beograđana.

Gosti su već u prvoj deonici stekli dvocifrenu razliku (10:20) u drugoj je bilo i 13, ali je PAOK sa protokom vremena, mic po mic topio prednost i u dva-tri navrata uspeo i da povede.

Srećom, takvo stanje na semaforu nije dugo trajalo.

Početkom četvrte četvrtine, na 56:53 za domaći tim, Luković je pogodio 2+1, za početak Partizanove serije 8:0, ispostavilo se ključne za pobedu.

Trojka Marinkovića za "plus četiri" Beograđanima je ulila preko potrebnu sigurnost pred kraj utakmice, pa iako su igrači PAOK-a uvek bili blizu novog preokreta, vođstvo je do same završnice ostalo na strani beogradskih crno-belih.

Pobedu ekipe Aleksandra Džikića potvrdio je sa penala Branislav Ratkovica, za 76:71, da bi gosti iskoristili poslednji napad da postignu važnu trojku koja im nije pomogla da pobede, ali im može značiti u konačnom zbiru.

Foto: Fiba.com Foto: Fiba.com

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA