Grof je pronašao idealnog i besplatnog štopera za Zvezdu, ali... (VIDEO)

Trener crveno-belih mu predviđa odličnu karijeru na poziciji centralnog veziste, međutim, on smatra da najbolje partije može da pruži u veznom redu

  • 5

Crvena zvezda dugo već ima problem da pronađe adekvatnog štopera. U svakom od prethodnih nekoliko prelaznih rokova dovodila je igrače za ovu poziciju, ali se na kraju ispostavilo da to nisu odgovarajući profili za igru kakvu forsira Miodrag Božović, sa visoko postavljenom odbranom.

>>> TRI PONUDE I 5,8 MILIONA € NA ZVEZDINOM STOLU: Na Marakani prelomili koga će prodati!

Sada je doveden Frimpong, koji bi trebalo da donese brzinu u poslednjoj liniji odbrane, međutim, i dalje na pripremnim utakmicama i trening mečevima tu poziciju pokriva i Damijen Le Talek, kao i Aleksandar Luković, koji je već u godinama i prilično je izgubio na brzini.

Zvezdan Terzić je u razgovoru sa novinarima na Kipru govorio da je Zvezdi potreban još jedan ozbiljan štoper na leto u pokušaju da napadne grupnu fazu evropskog takmičenja. Da li ga je Miodrag Božović već pronašao, i to u sopstvenim redovima?

Naime, na utakmici protiv Arisa iz Limasola, jedan deo meča na poziciji štopera igrao je mladi Uroš Račić, koji je sasvim solidno delovao u tih 30-ak minuta u poslednjoj liniji odbrane, iako mu to nije prirodna pozicija.

Foto: Crvenazvezafk.com Uroš Račić na utakmici protiv Arisa iz Limasola; Foto: Crvenazvezdafk.com

>>> INTERVJU Zvezdan Terzić o detaljima transfera i kako će Zvezda preživeti polusezonu sa samo jednom prodajom (VIDEO)

Miodrag Božović u njemu vidi potencijal za poziciju centralnog defanzivca i to baš prema karakteristikama kakve su potrebne Zvezdi. Ima brzinu, fizički je jak, visok, tehnički potkovan. Postoji samo jedan problem, ali prilično veliki. On nije posebno oduševljen idejom da igra na poziciji štopera i misli da tu ne može dobro da se snađe.

- Svi dobro znaju da ja ne igram tu poziciju i sve to, ali pričao sam sa šefom, u tom momentu nije imao ko da odigra na toj poziciji, i naravno tu sam uvek da pomognem ekipi na kojoj god to poziciji trebalo.

- Odigrao sam nekih pola sata na toj poziciji, pomogao sam koliko toliko, ali naravno nije to moja pozicija, igrao sam drugi put na toj poziciji u karijeri. Prvi put sam to igrao prošle godine u termama Čatež - rekao je Uroš Račić za Telegraf.

Foto: Crvenazvezdafk.com Račić i Fripong, da li je ovo štoperski tandem za budućnost Zvezde? Foto: Crvenazvezdafk.com

Šta ti misliš o ideji da igraš na poziciji štopera?

- Ne volim to da igram i po mom mišljenju ne znam toliko dobro to da igram. Mislim da nije to dobra pozicija za mene, vezni igrač je to što meni odgovara.

Čuli smo da Miodrag Božović veruje da bi ti bio dobar štoper i da bi na toj poziciji napravio dobru karijeru?

- Mi to malo i kroz šalu pričamo, ali ja mislim da sam bolji na veznom. Možda zbog visine i svega toga mogu da poslužim na toj poziciji, ali po mom mišljenju, nije to to.

Za Račića su već stigle i zvanične ponude na adresu kluba, a bilo je i novih što je potvrdio i generalni direktor Zvezdan Terzić, ali mladi fudbaler želi da prvo ostavi trag na Marakani.

- Bile su neke ponude kad je bila pauza, ali za sada bih pre svega voleo da ostavim dobar trag u Crvenoj zvezdi. Najmanje bi trebalo da ostanem ovde još godinu dana.

Ipak, neminovno je da će ga Zvezda prodati u nekom budućem periodu, a Račić ima želje u kojim ligama bi voleo da nastavi karijeru.

- Volim španski fudbal, možda ta Sevilja koja je poslala ponudu, ali mislim da bi mi Premijer liga nekako najviše odgovarala.

Konkurencija je velika na tvojoj poziciji, kakva su ti očekivanja od prolećnog dela prvenstva?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Velika je konkurencija u veznom redu, tu su stariji i iskusniji igrači, ali konkurencija je važna, igrači se trude. Svako daje sve od sebe da se izbori za svoje mesto.

- Koliko je dobra, toliko konkurencija zna malo da bude nezgodna, jer te natera da razmisliš kako i šta dalje, ali ja ću dati sve od sebe, kao i do sada, i nadam se da ću što više igrati.

Račić veruje da će Zvezda odbraniti titulu do kraja šampionata.

- Znači nam mnogo ovih šest bodova prednosti, naravno da očekujem odbranu titule i mislim da ćemo je osvojiti - zaključio je talentovani fudbaler u razgovoru za Telegraf.

Baner za pripreme

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    8. februar 2017 | 22:48

    E ostavlja se trag u zvezdi 1godinu,bices zaboravljen cim odes. Potpisi ugovor na 5 god pa kada se to zavrsi imaces mesto u timu premier league

  • sever

    9. februar 2017 | 00:43

    Kakav Racic, spor kao puz, nije eksplozivan, nema duel igru...

  • Misko

    9. februar 2017 | 00:03

    Tufegdzica vrati i sve ok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA