Srpski atletičar u 36. godini ispunio normu za Evropsko prvenstvo!

Sjajan rezultat iskusnog Nave

  • 0

Srpski reprezentativac Goran Nava koji živi i trenira u inostranstvu, uspeo je da istrči normu za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje nas očekuje u Kombank areni od 3. do 5. marta!

On je na Internacionalnom mitingu koji je održan u Španiji, istrčao trku na 1500m za 3:43,34 minuta i zauzeo peto mesto od ukupno 16 atletičara. Norma u ovoj disciplini je 3:44.,0.

- Nema reči kojima bih mogao da opišem moju sreću. Kao atletičar i kao reprezentativac Srbije uradio sam sve što sam mogao da uradim. Ovo će biti moje osmo Evropsko prvenstvo u dvorani, ali ovaj put će biti posebno, jer želim da završim karijeru u Beogradu. Na takmičenju ne znam šta će biti, sada trenutno uživam u tome što sam uspeo da ispunim normu, jer to mi je bio cilj. Uskoro ću napuniti 36 godina i moram da budem realan i da kažem da će biti teško. Verujem da će u Beograd doći dosta ljudi i da ćemo se takmičiti pred punom Kombank arenom. Moja trka je u petak 3.marta, vidimo se - rekao je Nava.

Naš rekorder u bacanju kugle u dvorani, Asmir Kolašinac (20.91m) u sredu je nastupio na međunarodnom takmičenju u Potsdamu. On je imao pravo na samo četiri hica, a najdalji mu je bio 20.56 metara, što je bilo dovoljno za peto mesto.

Kolašinac je sezonu otvorio na Prvenstvu države sa hicem od 20.61 metar, a do Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, bacaće još na dva takmičenja: drugom “Serbian open indoor meetingu” koji će se održati 18.februara, i na Balkanijadi

25.februara u Kombank areni.

- Ambijent i publika su zaista bili sjajni. Ovde su se nalazili uglavnom svi moji rivali koji će biti i u Beogradu od 3. do 5.marta. Nažalost takmičenje nije bilo standardno, nego je sistem eliminacija bio takav, da ukoliko prestupiš ili baciš manje nego takmičar pre tebe, ne bacaš dalje. Ja sam imao prava na četiri hica, a takmičenje je trajalo dva i po sata - rekao je Kolašinac.

Prvo mesto zauzeo je Nemac David Štorl sa 21.37 metara, drugo mesto Čeh Tomaš Stanek sa rezultatom 21.30 metar, a treće mesto Poljak Kondar Bukovjecki sa 20.69 metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA