Ćabi Alonso odveo Špance u polufinale (VIDEO)

Vezista Real Madrida sa dva gola i plasmanom Španije u polufinale proslavio stoti nastup u dresu sa nacionalnim grbom

  • 0

Reprezentacija Španije nastavlja pohod na odbranu titule evropskog šampiona. "Crvena furija" je u trećem četvrtfinalu Eura savladala Francusku 2:0 golovima Ćabija Alonsa u 19. i 91. minutu iz penala.

Vezista Real Madrida u stotom nastupu postigao je 14. i 15. gol za "furiju". Prvi je postigao u 19. minutu posle prodora po levoj strani Đordija Albe i idealnog centaršuta koji je usledio. Loris je uhvaćen na pogrešnoj nozi. Konačan rezultat vezista Reala postigao je s bele tačke, pošto je Revelje u kaznenom prostoru srušio Pedra Rodrigesa.

Rizoli se nije dvoumio da pokaže na belu tačku, za razliku od šestog minuta, kad je posle starta Klišija nad Fabregasom pokazao da se igra nastavi. Utisak je da je kontakta bilo, ali van šesnaesterca.

Selektor Visente del Boske ponovo je izveo formaciju sa "lažnom devetkom" u liku Seska Fabregasa i opet mu se isplatilo. Francuzi su samo početkom drugog dela igre nešto više vremena proveli na polovini Španaca, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Ikeru Kasiljasu. Meč su završili sa samo jednim udarcem u okvir španskog gola - Kasiljas je u korner izbacio loptu posle odličnog pokušaja Kabajea iz slobodnog udarca u 32. minutu.

Španiji je ovo bio prvi trijumf nad "trikolorima" u takmičarskim utakmicama. Francuska je napustila EURO, a da njeni napadači nisu postigli gol na turniru.

Španija će za plasman u finale igrati protiv Portugalije, koja je u prvom četvrtfinalu eliminisala Češku. Taj meč na programu je 27. juna, takođe na "Donbas areni".

Španija – Francuska 2:0

(Ćabi Alonso 19, 90+1)

Donjeck, Stadion: Donbas Arena. Gledalaca: 47.000. Sudija: Nikola Rizoli (Italija). Žuti kartoni: Serhio Ramos (Španija), Kabaj, Meenez, Francuska.

ŠPANIJA (4-3-2-1): Kasiljas – Arbeloa, Pike, Serhio Ramos, Alba – Buskets, Ćavi Ernandes, Ćabi Alonso – Inijesta (Kazorla 84), Silva (65. Pedro)– Fabregas (67. Tores)

FRANCUSKA (4-3-2-1): Loris – Revelje, Rami, Koščelni, Kliši – M’Vila (79. Žiru), Kabaj, Maluda (65. Nasri)– Debuši (64. Žeremi Menez), Riberi – Benzema

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA