≫ 

Darušafaka dobila Fener i zakompikovala situaciju, Galata iznenadila Barsu u Španiji!

Darušafaka pobedila Fenerbahče i približila se Crvenoj zvezdi na samo jednu pobedu zaostatka, Barsa ispada iz trke

  • 43

Košarkaši Darušafake pobedili su posle velike borbe gradskog rivala Fenerbahče sa 72:65 i tako stigli do 11 pobede u Evroligi.

>>> Ovi rezultati u Evroligi uopšte ne idu Zvezdi na ruku! (VIDEO)

Turski tim se tako približio Zvezdi na samo jednu pobedu zaostatka, pa će u nastavku biti uzbudljivo videti ko će se plasirati u plej of.

Zvezda i Baskonija su na 6. i 7. mestu sa 12-10 skorom, a Efes i Darušafaka na 8. i 9. mestu sa skorom 11-11. Do kraja je ostalo još osam utakmica, s tim da se Zvezda sastaje sa Darušafakom u Istanbulu.

Darušafaku je do pobede nad Fenerom predvodio Vil Klejburn sa 20 poena, dok je Ante Žižić dodao 14 uz 10 skokova. Kod Fenerbahčea istakao se Bogdan Bogdanović sa 18 poena, dok je Bobi Dikson dao 12, a Nikola Kalinić 6.

Fenerbahče je svakako na četvrtom mestu sa 14 pobeda i 8 poraza.

Foto: Marko Todorović        Foto: Marko Todorović

Olimpijakos je na svom terenu pobedio Žalgiris rezultatom 73:64 i tako se učvrstio na trećoj poziciji, dok je Galatasaraj slavio u barseloni i praktično je izbacio iz trke za TOP 8.

Turski tim je odlično odigrao poslednju deonicu koju su dobili 24:12.

Najzaslužniji za slavlje Galatasaraja bio je Aleks Tajas sa 19 poena i devet uhvaćenih lopti, a pratili su ga Blejk Šilb sa 16 poena i istim brojem skokova, odnosno Džon Dibler sa 14.

Kod domaćina se najviše istakao Aleksandar Vezenkov sa 18 poena, ali ga je ispratio samo Peteri Koponen sa 15, koji je ujedno bio i jedni preostali dvocifreni pojedinac u dresu Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    10. februar 2017 | 21:11

    Ee moj željkoo..toliko mrzis zvezdu..i posle da te volimo aa..zato nikad vise nećeš ništa osvojiti pogotovo sa tim kaljavim turcima.

  • Dragan Banjaluka

    10. februar 2017 | 21:01

    Gledam nesto raspored do kraja i mislim da smo do sada odradili dobar posao bez obzira na neka nepovoljne rezultate, kao sto je i ovaj. Jer mi prakticno igramo samo sa dva tima koji su iznad nas na tabeli (Realom 25 gost i Oly u 27 kolu domacin), plus Darusafaka u zadnjem kolu, koja nam je konkurent za Top 8.  Jos igramo sa Galatom, Milanom i Uniksom koji su praktično bez sanse za 8, kao i Bamberg i Barsa koji su ispod nas i trenutno imaju neke minimalne sanse (Barsa mora igrati i sa CSKA Real i Fener). Zato su nam sledece dve utakmice, protiv Galate i Bamberga kuci biti ili ne biti, jer bi u slucaju pobjede u oba susreta obezbjedili Top 8, a onda bi bili u mogucnosti da biramo protivnika (po mom misljenju Real bi nam najvise odgovarao).  Od ostalih ekipa koji su nam konkurenti Baskonija ima najlosiji raspored (Efes, Fener, CSKA, Pao), dok npolozaju ekipe nisu u nekom bolje polozaju (Darusafaka-Real, PAO, Oly, CSKA,  Efes-Barca, Fener, Oly, Real,  PAO- Real, CSKA  Barca-CSKA, Real, Fener), tako da sve od nas zavisi.

  • Boki

    10. februar 2017 | 21:56

    Ne razumem kako to "Zvezda nema srece", ja koliko vidim Zvezda je i dalje ispred Darusafake i Efesa i zavisimo samo od sebe. To sto smo upali u krizu je normalno u sportu, ne postoji ekipa koja samo pobedjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA