≫ 

Torcida zabranila Srbinu da potpiše za Hajduk: Zvezda je to odmah iskoristila (VIDEO) (FOTO)

Đorđe Panić spletom okolnosti i uticajem navijača ''Bilih'' na transfer politiku Hajduka na kraju završio na Marakani

  • 35
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nije strano da na Balkanu navijači utiču na klupsku politiku, a ponekad i da zabranjuju klubu određene transfere i dovođenje određenih fudbalera koji im nisu po ukusu. Ne po fudbalskim kvalitetima, već eventualno na osnovu klupske opredeljenosti, ali nažalost, nekada i zbog nacionalne pripadnosti.

>>> Grof Božović ne krije sastav: Ovih 11 će početi prvi Zvezdin meč na proleće (VIDEO)

Kroz takvu situaciju je prošao i novi fudbaler Zvezde, Đorđe Panić, koji će za početak igrati u omladinskom pogonu crveno-belih, imao nezgodnu situaciju kada je svojevremeno trebalo da ide na pozajmicu u Hajduk iz Splita krajem prošle godine.

Prema saznanjima do kojih je došao Telegraf,  klubovi su sve dogovorili, ali su se onda umešali pripadnici Torcide, koji su zabranili da Srbin bude u njihovom klubu.

Panić je tada od strane Hajduka planiran i za prvi tim, trebalo bi ove zime da zaduži ''bili dres'', ali navijači su ''stavili veto'' na tu odluku i do transfera nije došlo.

Foto: Tanjug/FaH/Mario Strmotic Foto: Tanjug/FaH/Mario Strmotic

To je iskoristila Crvena zvezda, koja je putem svoje mreže skauta pratila Panića čak i na Islandu. On je preporučen direktoru omladinske škole Draganu Mladenoviću i bio je na probi u omladincima crveno-belih.

Trener omladinaca Jovan Stanković bio je veoma zadovoljan onim što je što je video od Panića, koji i dalje ima 17-godina, a punoletan će biti za nekoliko dana, pošto će 18-rođendan proslaviti 16. februara.

On je trenutno na pripremama sa Zvezdom u Herceg Novom, a ugovor će potpisati kada se bude vratio sa ekipom u Beograd, kada će već biti punoletan i moći će da stavi paraf na profesionalni ugovor.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Panić inače igra na poziciji krila, levonog je, krasi ga velika brzina i dobar je dribler. Prema rečima fudbalskih poznavalaca potrebno mu je da još malo fizički ojača i mogao bi da bude uzdanica Zvezde u budućnosti.

On je i reprezentativac Islanda u mlađim kategorijama, a u prošlosti je branio i boje reprezentacije Srbije u pionirima.

Pogledajte jedan od retkih video snimaka na kojima se može videti o kakvom se fudbaleru radi:

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    12. februar 2017 | 20:16

    Hajduk su osnoval Srpski studenti.Po tome onda ti iz torcide nebi trbali navijati za Hajduk.

  • Ultima

    12. februar 2017 | 19:40

    To pokazuje koliko su oni otisli mentalitetom unazad..

  • ERA 031

    12. februar 2017 | 20:18

    Ništa čudno. To je ta njihova "demokracija" protkana srbofobijom, šovinizmom, fašizmom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA