KO ĆE NA MEGDAN NEMCIMA: Engleska – Italija fifti-fifti (20:45)

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu vodiće se velika borba na sredini terena, a poslednja utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva možda bude odlučena i penalima

  • 1

U 20:45 časova počinje poslednja četvrtfinalna utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva, a posle nje će se znati ko ide na megdan sjajnim Nemcima 28. juna u Varšavi. Italija ili Engleska?

Italijani kao Italijani. Pre dve godine drugorazredni na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, danas oporavljeni i motivisani za najviše ciljeve. Englezi kao Englezi. Uvek među favoritima – nikad dorečeni. Za polufinale na velikim takmičenjima ne znaju već 16 godina, a i tada, kao domaćinima Evropskog prvenstva, osmehnula im se sreća u penal-lutriji protiv Španije na "Vembliju" u četvrtfinalu.

Olimpijski stadion u Kijevu. Kapacitet: 60.000. Sudija: Pedro Proensa (Portugalija)

ENGLESKA (4-4-1-1): Hart, Džonson, Teri, Leskot, Kol, Milner, Džerard, Parker, Jang, Runi, Velbek.

ITALIJA (3-5-2): Bufon, Bonući, De Rosi, Barzalji, Mađo, Markizio, Pirlo, Mota, Balcareti, Baloteli, Kasano.

Večeras će se videti koliko je u timu novog selektora Roja Hodžsona ostalo italijanskog tačerizma njegovog prethodnika Fabija Kapela, što može da bude tajno oružje protiv "azura". Sa Donom na čelu, koji je odveo Engleze na Evropsko prvenstvo kroz kvlifikacije, a onda podneo ostavku zbog neslaganja sa Fudbalskom asocijacijom, Gordi Albion bi bio i favorit protiv Italijana.

Ovako, šanse su fifti-fifti. Možda čak dođe i do penala. A onda ko zna. Englezi su prošli samo jednom u poslednjih šest serija. Bolji nisu ni Italijani – dva puta od sedam.

Normalno, Gordi Albion najviše strepi od Balotelija, koji večeras sa zadovoljstvom rizikuje da bude najomraženiji igrač na Ostrvu kad počne klupska sezone, s obzirom na to da je član engleskog prvaka Mančester sitija. Navijači Italije samo mole Boga da Runi ne umakne njihovoj odbrani.

Sva je prilika da će se na sredini terena voditi rovovska borba. Ko tu bude uspešniji, biće bliži pogotku, odnosno pobedi. Zato i nije čudno to što je najčitaniji italijanski dnevni list "Gazeta delo sport" na naslovnoj strani jučerašnjeg broja predstavila Danijelea de Rosija kao Džejmsa Bonda, s pištoljem i u smokingu, a Stivena Džerarda kao njegovu metu. Ostaje da se vidi hoće li večeras biti "De Rosi, Danijele de Rosi" ili će razlog za radost imati oko 10.000 engleskih navijača, skoro tri puta više nego što se na stadionu očekuje Italijana.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA