Legendarni Ben Džonson u Zvezdi! (VIDEO)

Bivši kanadski atletičar Ben Džonson dolazi u Beograd

  • 5

Veliki sportsko zdravstveni seminar "Znanje je moć" biće održan 6. marta u organizaciji atletskog kluba „Crvena zvezda“

Predavači na seminaru biće nekadašnji osvajač bronze sa Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984 i Olimpijski šampion sa OI 1988 u Seulu, Ben Džonson, kome je kasnije oduzeta ta medalje zbog skandala sa dopingom, zatim britanski atletičar Endi Vernon i dr Milan Mileusnić.

Bendžamin Sinkler „Ben“ Džonson održaće predavanje: Bio SPEED program – biomehanika, snaga, brzina, ubrzanje, brzinski izdržljivost, ishrana, psihološki momenat i prevencija povrede.

Džonson je bio kanadski atletičar, koji je osvojio dve bronzane medalje na letnjim olimpijskim igrama 1984. godine u Los Anđelesu i zlatne medalje na letnjim olimpijskim igrama u Seulu, koja mu je kasnije oduzeta. Nakon sportske karijere posvetio se naučnom radu, kao i borbi protiv dopinga u sportu. Idejni je tvorac Bio Spid sistema trenažnog procesa o kome će predavati na seminaru.

Džonson je učesnik najveće trke na 100 metara u istoriji atletike na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine kada je postao prvi i jedini čovek koji je pobedio Karla Luisa. Na žalost, dva dana nakon trke su utvrdili da je bio pozitivan na dopingu, mada u Kanadi i dalje važi teorija zavere da mu je to namešteno kako bi se sačuvao Karl Luis kao najveća zvezda svih vremena.

onson je bio najbrži čovek sveta sa 9,79 koliko je istrčao u Seulu 1988. Godinu dana pre toga je pomerio svetski rekord sa 9,93, na 9,83 sekunde što je najveći pomak u disciplini na 100 metara.

U saradnji sa MOK-om i organizacijom VADA, sada 55- godišnji Kanađanin je održao 150 predavanja na četiri kontinenta pre svega mladima na temu kako je afera s dopingom promenila njegov život.

Drugi predavač Endi Vernon (“Endi”): Težišne odrednice treninga za trkače na srednjim i dugim stazama.

Vernon (“Endi”) je britanski trkač na srednje i duge staze, specijalizovan u disciplinama 5.000 metara i 10.000 metara. Na Evropskom prvenstvu u atletici 2014. godine u Cirihu, Endi je osvojio dve medalje – srebro na 10.000m i bronzu na 5.000m. Učesnik je poslednjih Olimpijskih igara. Endijev lični rekord na 5.000m iznosi 13:11, a na 10.000m 27:42.

Dr Milan Mileusnić: Lečenje i rehabilitacija sportskih povreda

Teorijski deo seminara biće održan u prostorijama media centra FK „Crvena zvezda“, opremljenog po svim standardima za jedan ovakav događaj. Nako teorijskog dela seminara biće održan i praktični deo koji će držati Ben Džonson.

Početak seminara je planiran za 09:30 časova, precizna satnica predavanja će biti objavljena narednih dana. Kotizacija za učesnike iz Srbije je 5000 dinara, a za strance 80 evra.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    15. februar 2017 | 16:33

    najveci sporstki prevarant u istoriji uz lensa armstronga i sad neko njega treba da slusa kako predaje,jadno

  • Cankelaidis

    15. februar 2017 | 20:15

    Brutalan trkac.suspendovan i ukaljana karijera zato sto nije amerikanac.pao na doping,oduzeli mu medalju i svetski rekord,a karl luisu dodelili,inace coveku kojeg je oprao treci test na doping.jos jedan pokazatelj kako sport nije ravnopravan kada ucestvuje amerika

  • N

    15. februar 2017 | 17:03

    Narkoman

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA