"Dr." Pirlo: Šutirao sam onako radi Hartovog ponašanja (VIDEO)

Posle fenomenalnog pogotka iz penala u stilu Panjenke, plejmejker "azura" otkrio da je na taj način hteo da stavi pritisak na rivale

  • 3

Kakav fudbalski velemajstor! "Fudbalski doktor" Andrea Pirlo je odigrao briljantan meč protiv Engleske. Sakrio je loptu rivalima, delio neverovatne pasove, bio nepogrešiv... A, onda je u penal seriji bocnuo loptu u stilu Panjenke i zaledio krv u žilama svima koji su gledali meč. Njegova majstorija kao da je posekla krila Englezima koji su posle toga promašili dva penala...

- Zašto sam šutirao onako? Zbog golmana Harta! Pravio je čudne pokrete na golu i otkrio da će se baciti u stranu. Sačekao sam ga da poleti i poslao loptu u mrežu. Možda je takav gol i stavio pritisak na Engleze i Janga koji je sledeći šutirao. Nisam osećao stah ili nervozu. Englezi tokom celog meča jedva da su nam stvorili probleme. Samo su se branili i pokušavali da dođu do penala. Znali smo da su oni defanzivna ekipa i da ćemo kontrolisati meč. Šteta je samo što ranije nismo obezbedili pobedu i što smo potrošili toliko energije. Dominirali smo tokom celog meča i šteta je što nismo iskoristili neke od brojnih prilika. Ali, makar su penali poslali pravi tim u polufinale - rekao je Pirlo posle meča.

On se osvrnuo i na učinak često kritikovanog napadača Marija Balotelija, kao i činjenicu da ih u polufinalu očekuje Nemačka.

- Baloteli je odradio velikli posao i mnogo pomogao ekipi. Imao je neke greške u završnici, ali on ima veliki kvalitet i pokazaće to. Naravno da već razmišljamo o Nemačkoj, ali sada je prioritet da se što bolje odmorimo i napunimo baterije za duel u četvrtak. Sve je moguće u tom meču. Možemo da ih pobedimo. Uostalom, došli smo da osvojimo trofej - optimista je sjajni vezista Juventusa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. jun 2012 | 12:46

    Navijao sam za Englesku, ali Italijani su bili bolji. Od pocetka izvodjenja penala, poceo sam da navijam za Italiju. Pirlo je zaista pokazao nadobudnom ddetetu, da mora jos da uci. Ssaka cast

  • hercegov

    25. jun 2012 | 08:02

    bravo,majstore!Veruj mi da me je golman engleza poceo da nervira od neposrednog izvodjenja jedanesteraca.Majstorski si izvro udarac da jedanrst metara i tog napunpanom momka na golu doveo u red,da je jos mlad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA