IVAN STRUGAR: Za mene će uvek postojati Jugoslavija

"Prvi put sam ušao u ring noseći majicu na kojoj je pisalo „Jugoslavija“. To je bilo moje prvo takmičenje pre 16 godina i dan-danas ulazim u ring u istoj toj majici"

  • 0

Bivši petostruki prvak sveta u kik boksu Ivan Strugar, koji nastupa za Crnu Goru, na takmičenjima i dalje nosi majicu sa grbom nekadašnje SR Jugoslavije, koja ne postoji već šest godina. Strugar za Informer poručuje daje on i dalje Jugosloven i da će to zauvek ostati.

- Prvi put sam ušao u ring noseći majicu na kojoj je pisalo „Jugoslavija“. To je bilo moje prvo takmičenje pre 16 godina i dan-danas ulazim u ring u istoj toj majici. Nije mi važno da li se zemlja zove Jugoslavija, Srbija i Crna Gora ili su to dve odvojene države. Počeo sam da se takmičim za Jugoslaviju i za mene će uvek postojati samo Jugoslavija. Ako odlučim da nastavim karijeru i dalje ću u ring da izlazim u istoj majici i nema razloga da to nekom smeta – rekao je Strugar za Informer.

Poslednji meč Strugar je odradio u Beogradu protiv Francuza Frederika Belonija za titulu profesionalnog šampiona sveta u lou-kiku, ali je zbog povrede kolena morao da preda meč. Nakon toga odlučio je da okonča karijeru.

- Nisam želeo da predam meč, ali povreda je učinila svoje. Uvek se lepo osećam u Beogradu, volim kad dolazim ovde, ali kad morate da predate meč, onda te stvari postaju manje važne. Pobeda me je sprečila da se kao pobednik oprostim od kik boksa. Da sam pobedio bio bi to vrhunac moje karijere. Ipak, posle 16 godina vreme je da kažem dosta i da se povučem. Mislim da se neću predomisliti.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA