PRONAĐITE NIKOLU JOKIĆA: Samo 0,1% Srba neće odmah prepoznati našu NBA zver! (EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE)

Prepoznajete li dečaka sa fotografija iz 2005?

  • 5
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Priče o Nikoli Jokiću kao dečaku koji je od koka-kole i bureka stigao do NBA dometa, dostigle su već mitski status i u Americi.

I preko okeana, ljubitelje košarke fascinira kako je Jokić uspeo da svoj taletan pretoči u ozbiljan kvalitet iako je kuburio sa kilažom još od najranijih dana, pa čak i u dolasku u Denver.  Jokić je smršao čak 14 kilograma 2015.

- Ovde ništa nije prepušteno slučaju i misli se bukvalno na svaki detalj. To se odnosi i na režim ishrane. Imam obroke na svaka tri sata, a izgubio sam na težini. Denver se nalazi na nadmorskoj visini od 1.600 metara. Kada sam stigao bilo mi je dosta teško da se prilagodim i već posle malo većeg napora gubio sam dah - rekao je u septembru pre dve godine 22-godišnji Somborac, koji nije ni sanjao da će postati deo ol-star šou programa.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

>>>Bili smo u Somboru i saznali kako se kalio Jokić: Nije pokazivao volju, braća su bila veći talenti, a onda... (VIDEO)

>>>Do sada neotkriveni detalji Jokićevih početaka: Kako je kasnio u napad, tražio od trenera da ga vadi iz igre i ko je jedini mogao da ga iznervira

Zanimljive su i njegove fotografije iz najmlađih dana u KK Sombor, iz arhive jednog od njegovih prvih trenera, Gradimira Markovića. Nikola je posle toga otišao u Vojvodinu, pa u Mega Leks, odakle se otisnuo u NBA vode, iako je Barselona za njega ozbiljno "zagrizla". Nikola je pokazao da nije pogrešio, već obara NBA rekorde, i srpske i lične, ali i one koje su do sada postavljali američki asovi poput Majkla Džordana, Kobija Brajanta, Stefa Karija...

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

P.S. Ako ste imali nedoumicu koji od ovih dečaka je Nikola Jokić, da vam olakšamo:

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA