OGLASIO SE EVERTON POSLE UVREDA: Volim Srbiju, napadali me oni koji su morali da me zaštite!

Brazilac razočaran dešavanjima na kraju utakmice odigranoj na Banjici

  • 25

Fudbaler Partizana Everton Luiz bio je meta navijača Rada tokom prve utakmice prolećnog dela sezone, koja je završena pobedom crno-belih 1:0.

>>> Zbog ovog povika je Everton hteo da se bije s Radovcima: Jedna reč koju su mu Forsi skandirali ga dovela do ludila (VIDEO)

Brazilac je burno reagovao na rasističke uvrede, na koje je i sam odgovorio pokazivanjem srednjeg prsta, a na kraju je i zaplakao pred Grobarima.

>>> Najčudnija konferencija koju sam održao: Evo šta je Nikolić rekao o incidentu sa Evertonom! (VIDEO)

- Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone ,dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli i u ovaj meč koji smo, iako nije bio lak, na kraju dobili. Ali zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim - naveo je Everton posle meča i dodao:

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

- Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod, ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle jer sam tokom 90 minuta utakmice trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina.

On je ukazao da mu je zasmetala reakcija igrača Rada.

- Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su umesto sve da smire podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali umesto da me zaštite. Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim fudbalu. I molim vas, recimo "ne rasizmu" - rekao je Brazilac, i na kraju zaključio:

- Okrećemo se sledecoj utakmici u kojoj želimo pobedu i da u svakoj sledećoj idemo samo ka jednom, a to je šampionska titula! Do pobede,do titule!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • enes np

    19. februar 2017 | 21:05

    Navijaci Rada su dokazani rasisti i to me ne iznenadjuje. Ali je sramota za fudbalere Rada koji nisu zastitili kolegu.

  • ☆☆☆

    19. februar 2017 | 20:58

    Forsi su bruka Srbije i Beograda.Treba racijama razbucati taj banjički ološ.Podrška za Evertona iako sam navijač Zvezde.

  • Jean Claude Budak

    19. februar 2017 | 20:52

    Everton zasluzuje sve najbolje,veliki borac i covek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA