Kao iz filmova apokalipse: Stadioni u Superligi sablasno prazni za vreme utakmica! (FOTO)

Prizori sa superligaških stadiona deluju zaista jezivo

  • 7

Početak prolećnog dela sezone u fudbalskoj Superligi Srbije samo nas je podsetio na poražavajuću realnost - domaći fudbal gotovo da više nikog ne zanima!

Da poseta na našim dotrajalim stadionima opada iz kola u kolo dokaz je i minula runda takmičenja kada smo mogli da se uverimo da na utakmice našeg elitnog ranga dolazi tek dve do tri hiljade ljudi, ali i to je samo privid, jer se radi o prosečnom broju koji "vadi" poseta na utakmicama Crvene zvezde.

Naime, meč Zvezde i Novog Pazara gledalo je 15.750 gledalaca, što je skoro duplo više od broja navijača koji su uživo svedočili svim ostalim utakmicama ove runde!

Na preostalih šest mečeva (duel Metalca i Radnika odložen) bilo je prisutno približno 8.700 gledalaca.

Dakle, ne računajući meč na "Rajku Mitiću" superligaške utakmice gledalo je u proseku mizernih 1450 navijača?!

Druga najveća poseta zabeežena je u Kruševcu gde je meč Napretka i Voždovca gledalo 4000 ljudi, a duplo manji broj prisustvovao je derbiju kola između Rada i Partizana na Banjici.

Jezivo zvuči podatak da je na duelima Borca i Bačke, odnosno Mladosti i niškog Radničkog bilo prisutno po 500 navijača.

Kvalitet fudbala, infrastruktura, katastrofalni kadrovi u organizaciji lige i Fudbalskog saveza svih prethodnih godina doveli su do toga da svi istinski ljubitelji fudbala crvene od sramote pred svetom zbog ovako poražavajuće slike sa stadiona širom zemlje.

Najgore od svega što se posrtanju domaćeg fudbala u svakom smislu ne nazire kraj...

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube
Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube
Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube
Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ejdrojD

    20. februar 2017 | 17:14

    Vecina stadiona kod nas kada su puni prete da se sruse,nemas na sta da sednes,krov i ako ima, mogao bi lako da ti se srusi na glavu, cekas samo trenutak kada ce baklja da te zvekne u glavu, ili ako bas krenu da se biju na toj tribini,pa moras da se sklanjas od budala,ali pazis i na panndure,jer oni kad biju,ne gledaju. Pa cak i ako se to nekako zanemari, pogledas tren(oranicu) a tamo likovi sa gej frizurama i sorcevima na pola dupeta glume taktiku ne prilazenja protivnickom golu da bi zastitili svoj,lopta je nebitna odbij je od sebe samo na njihovu stranu da ide i tako, fliper 90 minuta. U lozi iznad tebe sede sefovi kluba,politicari i kriminalci,jedni pored drugih, pljuju semenke odozgo na tebe,razmisljajuci da li ce sudija da svira taj penal za kladionicu kako su se dogovorili,ili su mu ovi drugi dali vise. Prosek 1450,ja mislim da je i to mnogo.

  • mile zemljoradnja

    20. februar 2017 | 13:21

    pa kad nije javilo u dnevniku da se dođe

  • LAKI

    20. februar 2017 | 20:35

    Ali da stvar bude neverovatna stadioni nikad bolji. Ja pamtim da do pre samo 7-8 godina pola stadiona nije imalo stolice. Danas ih imaju svi (na vecem delu tribina), imaju i reflektore, mnogi i krovove iznad tribina, ali poseta nikad manja. I pre svega me cudi da to vidim u Lucanima, Nisu, Krusevcu, Subotici ciji klubovi igraju odlican fudbal za nase uslove i bore se za Evropu. Mislim da treba promeniti sistem takmicenja i vratiti ga na staro (bez play of-a i play out-a).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA