Gospodski gest Bajerna za primer svima!

Bavarci pronašli sjajan način da pomognu klubu koji se našao u velikoj nevolji

  • 8

Znate već da se Bajern često ponaša kao siledžija u Bundesligi jer koristi moć i poziciju da slabi najveće rivale tako što im "uzima" najbolje igrače.

Vest koja sledi, međutim, prikazuje Bavarce u nekom drugom, mnogo pozitivnijem svetlu.

Naime, nemački gigant je pokrenuo inicijativu za pomoć amaterskom klubu Teutonija iz Minhena, a sam će dati najveći doprinos u tome tako što će povećati cenu karata za narednu utakmicu.

Zapravo, reč je o gradskom derbiju koji će odigrati "B" timovi Bajerna i Minhena 1860, a svi oni koji budu želeli da gledaju taj meč, a sigurno ih je veliki broj, izdvojiće za ulaznicu euro više nego inače, i baš taj euro od svakog navijača oba kluba biće vid pomoći Teutoniji.

Pomenutom klubu je hitno potrebna brza finansijska injekcija koja će biti iskorišćena za sanaciju klupske zgrade koja je skoro poptuno izgorela u požaru negde u vreme Božića.

Šteta je procenjena na 250.000 eura.

- FK Teutonija je klub sa dugom tradicijom i poznat je po izuzetnom radu sa mlađim kategorijama - rekao je prvi čovek Bavaraca Karl-Hajnc Rumenige.

- Na ovaj način, želimo da pokažemo solidarnost sa klubom i sa njegovim navijačima. Nadam se da možemo pomoći Teutoniji da vrlo brzo ponovo stane na noge.

Gest Bajerna sa oduševljenjem je pozdravio predsednik Teutonije Klaus Nojner i istovremeno se zahvalio najtrofejnijem nemačkom klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA