Država gubi rat protiv huligana

Nismo više ni svesni koliko je nenormalno da atmosferu sa finala kupa " smatramo normalnom

  • 23

Godinama istu priču vrtimo, i do istog zaključka dolazimo - da država gubi rat protiv huligana.

Ali posledice su iz godine u godinu sve ozbiljnije, dramatičnije, a mi se polako mirimo sa činjenicom "da je sve to normalno u Srbiji". I više ništa ne radimo po tom pitanju.

Onda se desi da po ko zna koji put, na ko zna više koje fore, pirotehnička sredstva završe u dvorani, a jedno od njih poleti preko celog terena, i prekoputa pogodi čoveka u glavu.

>>> Policija traga za navijačem Partizana koji je bakljom povredio člana Skupštine KSS

Kada se baklja upali, može da emituje toplotu od 1.500 stepeni. Neki "heroj" sa tribine je takvu užarenu loptu samo tako bacio ka gomili drugih ljudi, ne razmišljajući u tom momentu da je mogao bukvalno nekoga da ubije.

Funkcioner Košarkaškog saveza Srbije Midorag Radović bio je te nesreće da mu padne ta baklja na glavu tokom finala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana, a za sada još nije poznato koliko će mu to uticati na vid. U nekim drugim zemljama, to bi bio dovoljan razlog da se utakmica prekine. Ne i kod nas.

>>> Evo kako su Grobari i Delije uneli baklje u Čair! (VIDEO)

Nakon izlaska iz bolnice, Radović je "ubo'o suštinu" problema.

- Ja sam bio temeljno pretresen iako sam imao mesto u parteru, dakle tu nešto nije štimalo kada su oni uspeli da unesu baklje. Takođe, trebalo bi da se postavi pitanje zašto je bilo više ljudi nego što je bilo mesta. Mi se sada bavimo posledicama, a stvar je u tome da se reaguje pre nego što se desi ovo što se meni desilo - rekao je Radović Telegrafu.

Telegraf se svojski potrudio da vam objektivno pokaže kakva je zapravo atmosfera bila u Nišu, i neskromno ćemo zaključiti da smo uspeli u tome: od kadrova bakljada i jednih i drugih navijača, bacanja petardi na sred terena, momenat kada je Radović povređen, uplašene reakcije gledaoca u dvorani...

Od kako Telegraf postoji, a "gazi" već šestu godinu, izveštavamo o istim tim stvarima o kojima - izvinite - ali mora da se piše, jer je to rak-rana našeg društva, okruženja, zajednice, države u kojoj pokušavamo normalno da živimo.

Sada se traga za osobom koja je bacila kobnu baklju u niškom "Čairu", a takvu informaciju verovatno više niko ne uzima za ozbiljno. Osumnjičeni budu budu okrivljeni, a posle toga? Niko više ne zna. Možda će se baš 4. marta, na fudbalskom 153. Večitom derbiju, pojaviti ponovo taj "heroj" iz "Čaira"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bivši oficir

    21. februar 2017 | 14:36

    Gubi ova država sve ratove, ali se predstavlja kao pobednik, zar na to nismo već navikli...?

  • PDragan

    21. februar 2017 | 14:34

    Drzava je crkla odavno nje nema,vladaju politicki i kriminalniklanovi,a blesavi penzioneri glasaju AV i Dacica.Katastrofa.

  • markom

    21. februar 2017 | 16:15

    Gubi? Kad je i vodila rat, kad svi huligani pomažu političarima, na svim nivoima. Sve to treba u rudnik i huligane i političare, da barem jednom u životu rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA