≫ 

Američki mediji napadaju Divca, a on im gospodski objasnio zašto je pustio Kazinsa: Volim ga, ali moram da radim svoj posao! (VIDEO)

Srbin na udaru zbog odluke da pusti četvrtog najboljeg strelca ove sezone u NBA ligi

  • 4
Foto: Profimedia/Zuma Press - News, Tanjug/AP Foto: Profimedia/Zuma Press - News, Tanjug/AP

Američka javnost burno je reagovala na iznenadan trejd između Sakramenta i Nju Orleansa, a u centar pažnje dospeo je generalni menadžer Kingsa i legenda srpske košarke, Vlade Divac.

Iako je prvobitno tvrdio da će najbolji košarkaš Demarkus Kazins ostati u ekipi, nedugo potom je Divac doneo odluku da dođe do trejda - Kazins postaje član Pelikansa, a u Sakramento je dobio rukija Badija Hilda, Tajrika Evansa i Lengstona Galoveja, pika prve runde narednog drafta, kao i pika druge runde.

>>> Menadžer besan na Divca, pogledajte reakciju Kazinsa kad su mu rekli da ide iz Kingsa! (VIDEO)

To je iznerviralo navijače, i pogotovo menadžera igrača, a u medijima provejava utisak da je Divac šokantnom odlukom izgubio poverenje agenata i kredibilitet za pregovore u budućnosti.

- Kada pregovarate, želite da izvučete najbolje što možete. Ovo je bio pravi trenutak, i najbolja ponuda koju smo imali - rekao je Divac, koji je upitan zašto se sa odlukom nije sačekalo do poslednjeg roka za trejd, koji je u četvrtak.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Bilo je izgledno da bismo dobili slabiju ponudu, jer smo pre dva dana dobili bolju ponudu. To nije realizovano, možete da pitate te agente, šta bi vam rekli? Ne želim da idem u detalje i da diskutujem o procesu - kategoričan je bio Divac.

Prema navodima nekih medija, upravo je vlasnik Sakramenta Vivek Renadiva bio jedan do faktora za trejd, jer mu je za oko zapao mladi Hild, pošto ga smatra potencijalnim "materijalom" za novog Stefa Karija.

- On je talentovan dečko. Njegova etika i odnos prema radu su upravo ono što mi želimo u klubu - objasnio je Divac, objasnivši potom detaljnije činjenicu da su se Kingsi odrekli četvrtog najboljeg strelca u NBA ligi ove sezone.

- Pre svega, ja volim Demarkusa. Mislim da je uradio velike stvari za tim i zajednicu, i želim mu sve najbolje u Nju Orleansu. Ali sa druge strane, moram da radim svoj posao. Osetio sam da je ovo pravi momenat da krenemo napred i napravimo promenu u našoj kulturi, da organizaciono u budućnosti budemo bolji. Odluka je bila teška, ali ja sam odgovoran za donošenje to u košarkaškim okvirima, pa sam to i uradio - zaključio je Vlade Divac.

Kako vi vidite ovaj potez?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NBA

    21. februar 2017 | 16:17

    Ja to vidim ovako... Bugiju bi svakako na kraju sezone istekao ugovor i možda bi i sam otišao. ... ovako su dobili za njega igrače i 2 pika na draftu koji će biti extra! A na kraju godine jednostavno kupe Bugija :D možda je čudno ali vrlo je realno da Sakramento napravi haos

  • Zule

    21. februar 2017 | 16:19

    Pokazace vreme!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA