Ovo je naš izbor TOP 10 tamnoputih fudbalera koji su igrali u Srbiji: Odaberite i Vi svoj tim!

Nažalost, pozicija golmana je deficitarna...

  • 28

Prethodnih nekoliko dana fudbalska Srbija je bila u centru pažnje zbog rasizma navijača Rada, ali i neprimerenog gesta fudbalera Partizana Evertona koji je srednjim prstom odgovorio na te sramne provokacije.

I tako smo ''preko noći'' postali rasistička zemlja iako ste na našim terenima retko mogli da vidite ili čujete vređanja na rasnoj osnovi.

Daleko od toga da ih nije bilo i ponovo osuđujemo te situacije, ali je broj poprilično zanemarljiv kada uzmemo u obzir koliko je tamnoputih fudbalera igralo ili igra u Srbiji.

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

Upravo nam je taj pozamašan broj dao ideju da napravimo idealan tim, odnosno da Vas pitamo kako bi izgledala idealan postava tamnoputih fudbalera Superlige svih vremena.

Golmana nemamo, ali tu je veliki broj ostalih fudbalera. Mi vam predstavljamo naš idealan tim u formaciji 4-3-3: Fabio da Silva (iz perioda dok je igrao za Rad, a ne za Zvezdu), Emeghara, Taribo Vest, Ibrahim Gaj, Segundo Kastiljo, Mičel Donald, Almani Moreita, Abubakar Oumaru, Abiola Dauda, Lamine Dijara.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Na Vas je red da izaberete najbolju postavu tamnoputih fudbalera u Superligi i ostavite nam u komentarima.

Takođe, u anketi ispod možete izabrati fudbalera koji je na Vas ostavio najjači utisak igrajući u Srbiji. Naravno, po pozicijama.

ODBRANA

VEZNI RED

NAPAD

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA