5 RAZLOGA zbog kojih je Zvezda zgazila Galatasaraj! (FOTO)

Srpski šampion je ponovo vratio svoju prepoznatljivu igru kojom je rušio rivale u Evroligi

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde obradovali su svoje navijače još jednom fenomenalnom igrom i pobedom u Evroligi.

Crveno-beli su demolirali Galatsaraja i ubeležili 13 pobedu u Evroligi i učvrstili se na 6. mestu tabele. Ovaj meč bio je neverovatno bitan za Zvezdu upravo zbog te borbe za TOP 8, ali i zbog sećanja na ubijenog navijača Marka Ivkovića Jagodu (nastradao 2014 u Istanbulu)

>>> Delije napravile paklen doček Atamanu, a onda je nikad jače zagrmelo: IVKOVIĆ MARKO! (VIDEO)

Zvezda je i na ovom meču kao i na prethodnim koje je dobila u Evroligi pred svojim navijačima imala isti recept za pobedu, a to su već njene klasične stvari koje spadaju u stil igre.

>>> Delije odale počast velikom prijatelju Srba: Poslednji pozdrav Rusu koji je branio našu zemlju u UN! (FOTO)

1. TIMSKA IGRA

Zvezda je vratila ono na čemu joj je Evropa zavidela a to je TIMSKA IGRA. Da ne spominjemo više odbranu, to je već standardno kod Zvezde, ali ovoga puta je napad bio na svom nivou. Imali su čak 22 asistencije ( Jović 8) što je dovoljan pokazatelj koliko su nesebično igrali. I to je najvažnije u sportu. Tim ne čini 12 najboljih igrača Evrope, već 12 koji najbolje mogu da funkcionišu zajedno, a to je Zvezda pokazala i zato ruši bogatije timove.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2. ENERGIJA

Ono štoje krasilo ove sezone igrače Zvezde je neverovatna energija i borbenost. Igrali su kao da su uključeni u struju, non stop u stavu, fokusirani, spremni za napad. Imali su 15 ukradenih lopti i 32 skoka, od čega 8 ofanzivnih, a Galatasaraj samo 3.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

3. BRANKO LAZIĆ

Najbolja napadačka utakmica karijereu Evroligi Branka Lazića. Šutirao je trojke 5-5 i povukao je ekipu u prvoj i drugoj četvrtini kada sei pravila razlika.

Njegove odbrambene kvalitete svi znaju, ali je zato šutem za tri poena iznenadio sve. Igrao je što se kaže u oba pravca, zaustavio najbolje napadače protivnika i dao košgeterski učinak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

4 OGNJEN KUZMIĆ

Još jedan igrač koji je po nama bio ključna figura za trijumf Zvezde. Baš kada je trebalo da se povuče, Kuzmić je sa svojom minijaturom od nekoliko vezanih poena sprečio rivala da se vrati u meč na startu trećeg perioda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

5. DELIJE I RASPAD GALATASARAJA

Navijači Zvezde su bili na visokom nivou kao i ranijih puta. Buku koju oni prave i pritisak koji stvaraju teško je izdržati. To se videlo i na ovoj utakmici kada su pomogli da se desi raspad Galatsaraja tokom druge i treće četvrtine. Jeste Zvezda igrala dobro, ali im je to turski tim i dopustio pre svega igrajući bez energije, mlako u odbrani. Promašivali su otvorene šuteve, zicera, a i videlo se da nemaju mogo motivacije kada je Zvezda povela sa plus 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA