Dević: Nadam se da ću biti strelac poslednjeg nepriznatog gola u istoriji

"Voleo bih da moj gol Englezima doprinese uvođenju moderne tehnologije, bilo bi bar neke koristi od njega"

  • 0

Jedini predstavnik Srbije na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj Marko Dević našao se u centru pažnje fudbalske javnosti posle nepriznatog gola koji je postigao na susretu Ukrajine i Engleske.

Ukrajina je posle te odluke mađarskog sudije Kasaija ostala bez bod(ov)a i plasmana u drugu rundu pa je Marko, ranije nego što se nadao, došao na odmor u rodni Beograd.

- Zaista imam veliku podršku. Za pet dana, koliko sam ovde, mnogo ljudi me zvalo, pitalo za taj gol... Ranije nisam bio ovako popularan, ali bolje da nisam ni sad na ovaj način došao do popularnosti – iskren je Dević u razgovoru za "Sport".

Nepriznati gol je doslovno odredio sudbinu Ukrajine.

- Milevski mi je dao odličnu loptu. Trebalo je da šutiram iz prve, ali sam nekako u momentu izgubio balans. U trenutku sam video Terija i odlučio da ga „propustim“, ubeđen da ću da zatresem mrežu. Ako mi je zbog nečega drago posle svega, to je što je baš proleteo. Sudije su od početka bile blago naklonjene Englezima, ali taj nepriznati gol nas je ubio.

Veliki broj ljudi, a i ja među njima, verujemo da bismo posle izjednačenja stigli do potpunog preokreta. Žao mi je zbog ekipe, zbog cele Ukrajine.

Posle tog gola ponovo se pokrenula priča o uvođenju tehnologije u fudbal, a čak je i predsednik FIFA Sep Blater, donedavno veliki protivnik naknadnog pregleda snimka, preko Tvitera objavio da nešto mora da se menja i najavio da to uskoro možemo i da očekujemo.

- Ako ovaj događaj doprinese uvođenju moderne tehnologije, onda će bar biti neke koristi. Nadam se da ću biti strelac poslednjeg nepriznatog gola u istoriji – rekao je Dević, koji će od naredne sezone braniti boje najboljeg ukrajinskog tima Šahtjora, u koji je prešao iz Metalista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA