≫ 

ĐOKOVIĆ DOBIO DEL POTRA: Novak posle dva i po sata srušio velikog prijatelja! (VIDEO)

Naredni rival je Australijanc Nik Kirjos

  • 14

Ništa manje od velike borbe nismo očekivali od Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra. Meč drugog kola Akapulka bio je njihov prvi od Olimpijskih igara, a pripao je srpskom teniseru 6:4, 4:6, 6:4, posle dva sata i 39 minuta igre.

Ono što je bilo fenomalno jeste kako je Srbin dobro reagovao u završnici, kao i svesrdna podrška domaće publike, koja je i u momentima kada je Del Potro bio u prednosti skandirala "Nole, Nole".

Na meču je prvi do brejka stigao Delpo, vezavši tri brejk lopte - poslednju je iskoristio za vođstvo 3:2, ali je milina bilo videti da je Đoković već u narednom gemu odgovorio istom merom i izjednačio. Ipak, u završnici seta je Novak dozvolio protivniku jednu brejk loptu, koju je ovaj odmah iskoristio.

U drugom setu je Novak od početka krenuo bolje, imao je dve šanse za brejk u trećem gemu, ali je u šestom iskoristio brejk loptu za 4:2. Uspeo je Argentinac da mu vrati brejk i smanji na 5:4, ali srećom po Đokovića, već u narednom je ponovo oduzeo servis, iskoristivši prvu set loptu.

Obojica su bili na kraju snaga, ali je odluka o pobedniku morala da padne u trećem setu.

Zamalo da ključni trenutak bude sedmi gem u odlučujućem setu, u kom je Novak na sjajan način spasio dve vezane brejk lopte (asom, pa vinerom), ali je na treću odservirao drugi servis, što je Argentinac iskoristio za jači napad i oduzimanje servisa za 4:3.

Međutim, Nole je i sada imao spreman odgovor, vratio je brejk i potom sa nulom dobio svoj gem za 5:4. Delpo je greškama doveo Novaka do prve meč lopte, ali je protivnik uspeo da je spase. Drugu ipak nije, i srpski teniser se obradovao 12. pobedi u 16 međusobnih duela sa Argentincem.

Naredni rival je Australijanc Nik Kirjos.

Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.491.310 dolara.

Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA
Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA
Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA
Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA
Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA Foto: Tanjug/AP/ JAM MEDIA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA