Nema Durenta, nema pobede Voriorsa, Vestbruk opet "divljao"

Golden Stejt izgubio u prvom meču bez povređene zvezde tima

  • 0

Za Golden Stejt Voriorse je veoma važna činjenica da su u dosadašnjem delu sezone akumulirali dovoljan broj pobeda koje su ih učinile praktično nedodirljivim na prvom mestu Zapadne konferencije (matematički su prvi oibezbedili doigravanje), jer će sada morati da se navikavaju na poraze.

Već u prvoj utakmici bez Kevina Durenta, koga čeka mesec dana poštede, vicešampioni su poraženi u Čikagu - 94:87.

Stef Kari i Klej Tompson morali su, naravno, najjače da "povuku" u "Junajted Centru", ali ih je izdalo njihovo najjače oružje - šut.

Kari je pogodio tek dve trojke iz 11 pokušaja, dok je Tompson bio još slabiji: 1/11!

Sa tako lošim procentima i bez prave alternative, Voriorsi nisu mogli da se nadaju pobedi protiv solidnih Bulsa koje je do pobede predvodio Džimi Batler sa 22 poena.

Portis je dodao 17 poena, a Vejd 12.

Na drugoj strani, Kari je meč završio sa 23 poena, Klej je ubacio 13, a Grin 12 poena.

Bez povređenog Viktora Oladipa, Oklahoma je gostovala Portlandu gde je domaći tim "preživeo" napade Rasela Vesbruka i nejgovih 45 poena (6/16 za tri, 15/15 penali), i pobedio 114:109.

Demijen Lilard je predvodio sastav iz Oregona sa 33 poena, Mekalum je dodao 18 koliko i sve bolji bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić.

Bila je ovo veoma važna pobeda Trejlblejzersa u jurnjavi za osmim mestom na Zapadu na kojem je trenutno Denver (tri pobede više od Portlanda).

Konačno, Finiks je u Arizoni deklasirao Šarlot, bilo je 120:103, uz odličnu timsku igru Sansa u čijim redovima su šestorica igrača imala dvocifren košgeterski učinak: Kris 17, Voren 16, Vilijams 16, Barbosa 16, Buker 15, Bledso 14.

Kod gostiju, istakao se Kemba Voker sa 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA