Pirlo: Nemci nas se plaše, ne poredite me sa Mesijem i Ronaldom

Italijanski fudbalski genijalac mirno prihvata salve pohvala, objašnjava kako je "primirio" Harta i otkriva da se ne nada Zlatnoj lopti

  • 0

Ceo svet već danima priča o fudbalskoj genijalnost Andree Pirla. Metronom, kako mu je nadimak u Italiji, zbog milimetarski preciznih pasova ostavio je ljubitelje fudbala bez daha partijama na evropskom šampionatu, a njegova partija protiv Engleske može slobodno da se smatra fudbalskom antologijom. Mnogi će se i za nekoliko decenija sećati Pirlovih majstorija protiv nemoćnih Engleza... I pored svega, iskusni vezista skromno gleda na svoje partije i ne želi da se poredi sa najboljim fudbalerima današnjice.

- Zlatna lopta? Ma, gde ste mene našli da poredite sa Mesijem i Ronaldom. Nemoguće je dobiti tu nagradu dok igraju Mesi i Ronaldo. Oni su nedodirljivi - odgovorio je Pirlo novinarima, koji su ga nominovali za osvajanje Zlatne lopte.

Mnoge ja začudila ofanzivna orijentacija italijanskog tima. 

- Jaki smo u svim linijama tima. Ali, čini mi se da smo ovoga puta zaista bili sjajni u napadu. Međutim, odbrana daje tu sigurnost napadačima.

Hvale vas čak i španski igrači, čiji vezni red važi za najjači na svetu...

- Uvek je lepo kada vas kolege pohvale. Javio mi se i Toti. Drago mi je zbog pohvala. Vidim sličnost sa našom igrom danas i onom iz 2006. godine, kada smo osvojili SP. Mislim da naš vezni red nije ništa lošiji od španskog. Vidim da su me i u nemačkim novinama stavili na naslovne strane i ne mogu da krijem da mi to imponuje. Ali, mislim da bi Italija i bez mene igrala ovako dobro, jer zaista imamo dobre momke i fudbalere u timu. Pogotovo u veznom redu.

Još se priča o vašem penalu. Da li ste na treninzima probali takav udarac?

- Nisam. Jednostavno sam imao dovojno samopouzdanja. Video sam da golman Hart želi da pokaže da puca od samopouzdanja, pa sam odlučio da ga smirim malo. Nekoliko puta u karijeri sam izveo penal na ovaj način i za mene je ovo nešto prirodno.

Očekuje vas polufinale protiv Nemaca. Da li mislite da i njima možete da "sakrijete" loptu kao Englezima?

- Mislim da bi posed lopte mogao da odluči pobednika. Nemci su sjajna ekipa, a ako nekoga moram da izdvojim, onda je to Mesut Ozil. Ali, znam da nas se Nemci plaše. Plaše se da im se ne dogodi ono što im se dogodilo 2006. godine, kada smo ih eliminisali u polufinalu na njihovom terenu - optimista je Pirlo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA