Zvezdini najbolji su Jović, Radonjić i Nikolić, a kakve su nagrade dobili Šeki i Moka?

Na stadionu "Rajko Mitić" upriličena je svečanost povodom 72. rođendana SD Crvena zvezda

  • 1

Košarkaš Stefan Jović i džudiskinja Milica Nikolić proglašeni su za najbolje u 2016. godini sportskog društva Crvena zvezda na svečanosti na stadionu Rajko Mitić, uoči 72. rođendana crveno-bele porodice.

Jović je prošle godine dao veliki doprinos u osvajanju titule Superlige Srbije i ABA lige, uz plasman u četvrtfinale Evrolige, čemu je dodao srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, dok je Milica Nikolić odranila titulu prvaka Evrope u džudou.

Za najboljeg trenera proglašen je iz košarkaške sekcije Dejan Radonjić, zbog pomenutih sjajnih rezultata i trofeja, a nagradu je primio iz ruku prošlogodišnjeg laureata Dejana Savića, a za najbolji klub, logično, košarkaški u muškoj konkurenciji.

- Priznanje je potvrda napornog rada. Ne kažem da ne možemo da napravimo sledeći korak i pokušaćemo da ga ostvarimo. Za to nam je potrebna sreća, a ova nagrada nas obavezuje da budemo još bolji - kazao je prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov čestitao je svim navijačima i članovima Zvezde na uspesima u prethodnoj godini.

- Pre 52 godine tradicija dodela nagrada najboljima je počela i traje i dan danas. U prošloj godini osvojena su 44 ekipna trofeja, što predstavlja uspeh, a imali smo mnogo takmičara na olimpijskim, svetskim i evropskim takmičenjima, uz veliki doprinos - poručio je Todorov.

Specijalna priznanja dobili su kik boks klub, hokejaški, džudo i ragbi, dok su žive legende Zoran Moka Slavnić i Dragoslav Šekularac dobitnici nagrade za životno delo, kao i jedan od osnivača mačevalačkog kluba Stanislav Živković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA