≫ 

Nikolić iskreno govorio koliko se glupo oseća, a Božović branio sudije (VIDEO)

Treneri večitih rivala analizirali remi 1:1 na Marakani

  • 11

Posle 153. Večitog derbija, konferencija za medije je kasnila oko 20 minuta, a na njoj su zajedno govorili treneri Crvene zvezde i Partizana, Miodrag Božović i Marko Nikolić.

Prvi se obratio gostujući trener.

- Zahvaljujem se taboru našem najvećem sportskom rivalu za doček, jedan pravi primer šta treba da bude sportski doček i isprača posle utakmice. Ne apostrofiram ovo slučajno - započeo je Nikolić, a potom prešao na analizu derbija.

- Utakmica je bila onakva kakve i jesu derbi utakmice u poslednje vreme. Imali smo jako dobar tempo 10-15 minuta, dve-tri situacije i dobre odbrane Manojlovića, još dve-tri situacije preko Đurđevića i Stevanovića. Onda smo napavili neshvatljiv prostor između linija, Zvezda je dominirala. Nismo se čak ni branili kako treba. Nije bilo previše opasno po nas, osim tog gola koji smo primili. U drugom poluvremenu smo dosta rizikovali, postigli jedan gol, možda smo mogli još jedan preko Đurđevića. Dobru odbranu je imao Kljajić posle udarca Ruiza. Čini mise da smo imali 9:4 u šutevima u gol, 10:5 kornera i izjednačen posed lopte. Možda smo po tim šansama bili malo bliži pobedi.

Trener Partizana je pre derbija, kada se podigla buka oko izbora sudije, poručio da neće odluka arbitra odlučiti pobednika. Upravo to se desilo.

Foto:A. Nalbantjan Foto:A. Nalbantjan

- Imam potrebu da čestitam Boži i njegovim igračima, dali su sve od sebe, i hvala navijačima na podršci na Zvezdinom stadionu. I imam potrebu da vam kažem da se osećam glupo. Možda prejak i ne previše akademski izraz, ali tako je. Zato što smo i Boža i ja u najavi, sa najboljim namerama. Svi ste preneli, a ispalo je da je jedna sudijska odluka rešila derbi. Zato se i osećam glupi. Ne govorim o krajnjem rezultatu, ali ako želimo dobro našem napaćenom fudbalu, a uradili smo sve da od ovoga napravimo zdravu lepu sportsku priču... I sad se osećam glupo i poniženo zbog te izjave. Izvinjavam se svojim navijačima i igračima. Naivan sam izgleda. I dalje verujem da fudbal može da bude bolji nego što jeste - poručio je Nikolić.

Njegov kolega Božović je čestitao na pobedi.

- Partizan je bolje počeo i imao veću incijativu, posle smo mi izgledali bolje. Mogli smo da primimo gol i ranije, nažalost smo ga primili u najgorem momemntu. Utakmica nije bila lepa za gledanje, mnogo borbe i duela. Dobro je što nije bilo većih ispada. Žao mi je što na ovaj praznik nismo pobedili zbog publike koja nas je izvanredno podržala. Nismo mogli ništa bolje u drugom poluvremenu da pružimo, zbog grešaka u pasu. Čestitam Partizanu na fer i korektnoj igri.

Zašto je Zvezda pala u drugom poluvremenu, bilo je sledeće pitanje.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, 153. Večiti derbi

- Hteli smo da ostane takav rezultat, branili smo se. Jednostavno, desilo se tako.

Božović je pohvalio centarfora Ričmonda Boaćija jer je insitirao na nastupu u derbiju, uprkos povredi.

- Povredio se, danas primio injekciju i imao problema sa kretanjem. Mogu da ga pohvalim jer je rizikovao nešto gore i teže, a izdržao je koliko je izdržao.

Usledilo je pitanje kako to Zvezda prima gol u završnici.

- Da nije trebalo ja da skačem na Đurđevića - ironično je poručio Zvezdin trener.

Na kraju se osvrnuo na sudije posle odluke da priznaju neregularan gol veziste Zvezde Gelora Kange.

- I sudije su ljudi, nije im lako. Kod nas da dođe najbolji sudija iz Evrope ne bi se snašao. Mnogo je teško, velika je tenzija pre, za vreme i posle utakmice - zaključio je Božović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. mart 2017 | 21:42

    Videces prizore potresne, videces Terzice i Kokeze...

  • Bogidelija

    4. mart 2017 | 21:41

    Grofe(barone)odlazi vise

  • Druga (bolja) strana Srbije!

    5. mart 2017 | 00:33

    Da Božoviću, sudije greše... ali zašto uvek u korist cz? Koliko je sumnjivih penala dosuđeno za cz u prvom poluvremenu kod rezultata 0-0 i koliko je protivničkih igrača sključeno pri tom rezultatu..... a da nabrajam ofsajde. Sve je to služilo za otvaranje zvezdinih protivnika ako potraje 0-0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA